Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αkritas: Κέρδη 0,5 εκατ. το α' εξάμηνο 2022 - Αύξηση τζίρου 31,4%, στα 22,1 εκατ. ευρώ

Αkritas: Κέρδη 0,5 εκατ. το α' εξάμηνο 2022 - Αύξηση τζίρου 31,4%, στα 22,1 εκατ. ευρώ
Η αναπτυξιακή δυναμική της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα στέγασης, δημιουργούν μία αισιοδοξία για την μεσοπρόθεσμη πορεία του κλάδου, τονίζει η Akritas
Σχετικά Άρθρα

Σε κερδοφορία πέρασε η Akritas, παρουσιάζοντας το α' εξάμηνο 2022 κέρδη 524.000 ευρώ έναντι ζημιών 89.000 ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Αξιοσημείωτη υπήρξε και η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 31,4% στην ίδια περίοδο που έφτασε τα 22,1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Ο κύκλος εργασιών της AKRITAS παρουσίασε κατά το Ά Εξάμηνο του 2022 μία σημαντική αύξηση κατά 31,4%.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία εξαιτίας αρχικά της πανδημίας και μετέπειτα των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι πωλήσεις ανήλθαν σε €22,1 εκατ. κυρίως ως αποτέλεσμα των αναπτυξιακών συνθηκών που επικράτησαν για τον κλάδο στην Ελλάδα και της περεταίρω ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς.
Στην ίδια κατεύθυνση, σημαντική βελτίωση εμφανίζει το μικτό ενοποιημένο περιθώριο πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 13,5% έναντι 11,6% της προηγούμενης περιόδου, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση του Κύκλου Εργασιών συνέβαλε στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας Εταιρίας (EBITDA) σε €2,4 εκατ. έναντι €1,6 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε €524 χιλ. έναντι ζημιών €89 χιλ. πέρσι.
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, δημιουργούν συνθήκες μεγάλης αστάθειας στο οικονομικό περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά, η αναπτυξιακή δυναμική της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με πρόσφατες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για το ζήτημα στέγασης, δημιουργούν μία αισιοδοξία για την μεσοπρόθεσμη πορεία του κλάδου.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της Εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στην οικονομία και το γεωπολιτικό περιβάλλον, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πιθανές προκλήσεις συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85