Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στη Zaporizhia – Πυραυλικό χτύπημα σε αυτοκινητοπομπή αμάχων με 23 νεκρούς – Αλληλοκατηγορίες Μόσχας – Κιέβου

Μακελειό στη Zaporizhia – Πυραυλικό χτύπημα σε αυτοκινητοπομπή αμάχων με 23 νεκρούς – Αλληλοκατηγορίες Μόσχας – Κιέβου
Η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητη Δημοκρατία τη Zaporizhia - Σήμερα 30/9 η ένταξη στη Ρωσία

(upd2) Ένα ακόμα μακελειό καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 30/9 κοντά στην πόλη της Zaporizhia (είναι εκτός των εδαφών που τελούν υπό ρωσική κατοχή, που αναγνωρίστηκαν ως Ανεξάρτητη Δημοκρατία και που σήμερα πρόκειται να ενταχθούν στη Ρωσία), καθώς πύραυλοι έπληξαν μια αυτοκινητοπομπή τουλάχιστον 10 αυτοκινήτων, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 23 νεκρούς και 28 τραυματίες.
Οι πληροφορίες είναι συγχεχυμένες για τις προθέσεις των ανθρώπων που ήταν στην αυτοκινητοπομπή.
Η μεν Ουκρανία υποστηρίζει ότι πήγαιναν στα «υπό ρωσική κατοχή εδάφη» για να παραλάβουν συγγενείς τους ενόψει της προσάρτησης των εδαφών αυτών από τη Ρωσία, η μεν ρωσική πλευρά επισημαίνει ότι επρόκειτο για ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν από την επιρροή του Κιέβου και να μεταβούν στα «απελευθερωμένα εδάφη».
216.jpg
215_1.jpg
Κίεβο: Ο τρόμος συνεχίζεται

«Ο τρόμος συνεχίζεται.
Οι δολοφονίες συνεχίζονται.
Δεκαέξι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα S-300» ανέφερε ο Kyrylo Tymoshenko, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Oleksandar Starukh έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες, επισημαίνοντας ότι η αυτοκινητοπομπή επλήγη από ρωσικούς πυραύλους.

 

«Οι ρατσιστές άνοιξαν πυρ σε αμάχους που περίμεναν σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή.
Αυτοί οι άνθρωποι επρόκειτο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους συγγενείς τους στα κατεχόμενα.
Υποτίθεται ότι επρόκειτο να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν στα ελεύθερα εδάφη.
Οι κατακτητές χτύπησαν ανυπεράσπιστους Ουκρανούς.
Πρόκειται για ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση από ένα τρομοκρατικό κράτος» υποστήριξε ο Starukh αναφέροντας πως η αυριανή ημέρα, Σάββατο 1 Οκτωβρίου κηρύχθηκε ως ημέρα πένθους για τη Zaporizhia.

Διαψεύδει η Ρωσία, πυρά στην Ουκρανία

Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτει κατηγορηματικά η ρωσική πλευρά, η οποία υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν την αυτοκινητοπομπή που κινούνταν προς «το απελευθερωμένο τμήμα της Zaporizhia».
«Περίπου 10 αυτοκίνητα χτυπήθηκαν κοντά στο σημείο ελέγχου.
Ακόμα δεν είναι σαφής ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών.
Είμαι σίγουρος ότι το Κίεβο θα κάνει τα πάντα για να αντιστρέψει την πραγματικότητα, ώστε να κατηγορήσουν για αυτό τη Ρωσία» υποστήριξε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
Όπως είπε ο Rogov, οι πολίτες αυτές ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο.
217.jpg
211_4.jpg
Ένταξη στη Ρωσία

Υπενθυμίζεται πως σήμερα 30/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα ανακοινώσει και επίσημα την προσάρτηση των εδαφών της Zaporizhia και της Kherson, τις οποίες αναγνώρισε ως ανεξάρτητες Δημοκρατίες – μαζί με αυτές του Donetsk και του Luhansk – στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν μέρος της επαρχίας της Zaporizhia, ενώ εκτός του ελέγχου τους παραμένει η ομώνυμη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης