Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπομονή... μετά την πτώση έρχεται άνοδος - Τι δείχνει η ιστορία στη Wall Street

Υπομονή... μετά την πτώση έρχεται άνοδος - Τι δείχνει η ιστορία στη Wall Street

Οι μετοχές έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο 26% μετά από πτώση 20% και πλέον, σε ένα χρονικό πλαίσιο δύο ετών

Η θετική πλευρά αυτού του ολοένα και περισσότερο τρομερού έτους για τις μετοχές είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, η ιστορία είναι γεμάτη με αυτοδιορθώσεις και επαναφορές.

Ο S&P 500 συνέχισε να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 29% στα τρία χρόνια που ακολούθησαν μιας πτώσης 20% και πλέον, η οποία χρονολογείται από το 1950, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς, Keith Lerner, της Truist.
Οι μετοχές έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο 26% μετά από πτώση 20% και πλέον, σε ένα χρονικό πλαίσιο δύο ετών.
Σίγουρα, οι περισσότεροι επενδυτές πιθανόν να μην μπορούν να περιμένουν να φτάσει το 2025.
Εν τω μεταξύ, ενώ η ιστορία δείχνει ότι οι αγορές εννοείται ότι ανακάμπτουν με την πάροδο του χρόνου, ο Lerner συμβούλευσε ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί προς το παρόν, καθώς οι αγορές προσαρμόζονται στα υψηλότερα επιτόκια και στην εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης.
Hang in there. (Source: Keith Lerner)

"Μην προσπαθείτε να γίνετε ήρωες"

Οι δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει κατά 9,2%, 9,7% και 10,6% τον τελευταίο μήνα, αντίστοιχα, και τα κάποτε καυτά δυναμικά ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας, όπως το Netflix και η Apple, συνθλίβονται καθώς οι traders μειώνουν τα μοχλευμένα στοιχήματα εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.
Το κλίμα της αγοράς έχει πληγεί από μια σύγκλιση παραγόντων.
Πρώτον, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει την αποστολή της να μειώσει τον πληθωρισμό με την επιθετική αύξηση των επιτοκίων.
Με τη σειρά του, αυτό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε μια σειρά από αγορές περιουσιακών στοιχείων: τα πάντα, από την εκτίναξη της αξίας του δολαρίου ΗΠΑ μέχρι τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων που πλησιάζουν το 7%.
Αυτά τα διασταυρούμενα ρεύματα αρχίζουν να εμφανίζονται στα οικονομικά στοιχεία, με το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης να δηλώνει την Πέμπτη ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του πρώτου εξαμήνου μειώθηκε.
Πρόσφατα είδαμε επίσης μια προειδοποίηση για τα κέρδη ολόκληρου του έτους από την ιδιοκτήτρια εταιρεία North Face, καθώς οι λιανοπωλητές δίνουν μάχη με την οικονομική επιβράδυνση, ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές για τη μείωση της παραγωγής iPhone από την Apple λόγω φόβων για την ανάπτυξη - γεγονός που προκάλεσε μια υποβάθμιση της μετοχής του τεχνολογικού γίγαντα από την Bank of America.
Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, η FedEx σόκαρε την αγορά μειώνοντας τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.
Αλλά ό,τι πέφτει... θα ξανά ανέβει... υπενθύμισε ο Lerner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης