Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall Street, λόγω υψηλού πληθωρισμού - Ο S&P 500 στο -0,89%, ο Nasdaq -0,75

Πτώση στη Wall Street, λόγω υψηλού πληθωρισμού - Ο S&P 500 στο -0,89%, ο Nasdaq -0,75
Ξεθωριάζουν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έντονες τις ανησυχίες για την έκρηξη του πληθωρισμού και την παγκόσμια ύφεση.
Σχετικά Άρθρα
Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι κυριότεροι δείκτες της Wall street την Παρασκευή 30/9,  καθώς οι traders επιθυμουν, προς ώρας, να κλείσουν θετικά μια δύσκολη εβδομάδα που έφερε τον S&P 500
σε νέο χαμηλό του 2022.

Η Wall Street αντιμετώπισε μεγάλες απώλειες σε έναν ταραχώδη μήνα λόγω ανησυχιών για οικονομική ύφεση που τροφοδοτείται από την επιθετική ώθηση της Federal Reserve να περιορίσει την εκτίναξη των τιμών.
Νέα άνοδο σημείωσε ο δομικός πληθωρισμός τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις ελπίδες για κάποια σταθεροποίηση των τιμών που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει λιγότερο επιθετικά στη σύσφιξη της πολιτικής της.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, μετά την οριακά πτώση του Ιουλίου κατά 0,1%

Σε αυτό το κλίμα,
ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -0,29%, στις 29.140 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο +0,07%, στις 3.643 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +0,47%, στις 10.849 μονάδες
1859.JPG

Ενισχύθηκε και πάλι τον Αύγουστο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

Νέα άνοδο σημείωσε ο δοκιμός ψπληθωρισμός τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις ελπίδες για κάποια σταθεροποίηση των τιμών που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στην Federal Reserve να προχωρήσει λιγότερο επιθετικά στη σύσφιξη της πολιτικής της.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, μετά την οριακά πτώση του Ιουλίου κατά 0,1%, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 6,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από άνοδο 6,4% τον Ιούλιο.

Goldman Sachs: Δεν θα τελειώσει σύντομα το sell off στη Wall Street... αλλά κάτι έχει αλλάξει

Μετά την ευφορία της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου 2022, η Wall Street όχι μόνο επέστρεψε στην πτωτική της τροχιά, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε την ώρα που βρέθηκε στα πιο υπερπουλημένα εδάφη της.
Ως αποτέλεσμα, όσοι περίμεναν ότι η στροφή της Bank of England στο "προσωρινό QE" θα ήταν αρκετή για να ωθήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα για τουλάχιστον μερικές ακόμη ημέρες, - απογοητεύτηκαν αμέσως, καθώς οι μετοχές έπεσαν σχεδόν σε νέα χαμηλά επίπεδα του 2022.
1_195.jpg
2_252.jpg

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,975 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 8 μονάδες βάσης στο 3,7%.

Ξεθωριάζουν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ξεθωριάζουν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έντονες τις ανησυχίες για την έκρηξη του πληθωρισμού και την παγκόσμια ύφεση.
Νέο ιστορικό ρεκόρ, σε διψήφια ποσοστά, στο 10%, σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2022, από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει έως το 9,7%.
Στη Γαλλία, ο πληθωρισμός σημείωσε απροσδόκητη επιβράδυνση στο +6,2% σε ετήσια βάση, από 6,6% τον Αύγουστο.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την ανησυχία για την ενεργειακή ασφάλεια να παραμένει, με φόντο τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.
To συμβόλαιο Οκτωβρίου για το ολλανδικό TTF σημειώνει πτώση -4% στα 1965 ευρώ.
Ήπια πτώση και στις τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -0,30% στο 86,92 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -0,21% στο 81,05 δολ.το βαρέλι.

Στο ταμπλό, ο δείκτης DAX στη Γερμανία υποχώρησε +1,16%, στις 12,114 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι υποχώρησε +1,51%, στις 5,762 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε +1,45%, στις 20,648 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε +0,18%, στις 6,893 μονάδες
ευρωπη_κλεισιμο_7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης