Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall Street, λόγω πληθωρισμού και ύφεσης - Ο S&P 500 στο -1,48%, ο Nasdaq -1,51%

Ισχυρή πτώση στη Wall Street, λόγω πληθωρισμού και ύφεσης - Ο S&P 500 στο -1,48%, ο Nasdaq -1,51%
Νέα άνοδο σημείωσε ο δομικός πληθωρισμός τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις ελπίδες για κάποια σταθεροποίηση των τιμών.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 30/9, ολοκληρώνοντας μια τρομερή εβδομάδα που έφερε τον S&P 500 σε νέο χαμηλό για το 2022.
Η Wall Street ήλθε αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες, σε έναν ταραχώδη μήνα, λόγω ανησυχιών για οικονομική ύφεση, που τροφοδοτείται από την επιθετική Federal Reserve και τον στόχο για μείωση των πληθωριρστικών πιέσεων παντί τρόπω...
Εν προκειμένω, αξίζει να σημειωθεί πως ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε νέα άνοδο τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για σταθεροποίηση των τιμών, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει λιγότερο επιθετικά σε ό,τι αφορά τη νομισματική σύσφιξη.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, μετά την οριακά πτώση του Ιουλίου κατά 0,1%

Σε αυτό το κλίμα,
ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -1,70%, στις 28.730 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -1,48%, στις 3.586 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο -1,51%, στις 10.575 μονάδες
wall_klisimo_10.JPG

Ενισχύθηκε και πάλι τον Αύγουστο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

Νέα άνοδο σημείωσε ο δοκιμός πληθωρισμός τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις ελπίδες για κάποια σταθεροποίηση των τιμών που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στην Federal Reserve να προχωρήσει λιγότερο επιθετικά στη σύσφιξη της πολιτικής της.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, μετά την οριακά πτώση του Ιουλίου κατά 0,1%, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 6,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από άνοδο 6,4% τον Ιούλιο.

Goldman Sachs: Δεν θα τελειώσει σύντομα το sell off στη Wall Street... αλλά κάτι έχει αλλάξει

Μετά την ευφορία της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου 2022, η Wall Street όχι μόνο επέστρεψε στην πτωτική της τροχιά, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε την ώρα που βρέθηκε στα πιο υπερπουλημένα εδάφη της.
Ως αποτέλεσμα, όσοι περίμεναν ότι η στροφή της Bank of England στο "προσωρινό QE" θα ήταν αρκετή για να ωθήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα για τουλάχιστον μερικές ακόμη ημέρες, - απογοητεύτηκαν αμέσως, καθώς οι μετοχές έπεσαν σχεδόν σε νέα χαμηλά επίπεδα του 2022.
1_196.jpg
2_253.jpg

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά-μετά το χθεσινό πτωτικό διάλειμμα- με το 10ετές να ενισχύεται κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,76% και το 2ετές να σημειώνει άνοδο πέντε μονάδες βάσης στο 4,18%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κινήθηκε χαμηλότερα 1,1% στα 81,23 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.668 δολ./οz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι του ευρώ στο 0,9800 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης