Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεγάλη νίκη των Ρώσων στην Kakhovskaya της Ουκρανίας - Σε πλήρη ισχύ το νέο καθεστώς σε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia

Mεγάλη νίκη των Ρώσων στην Kakhovskaya της Ουκρανίας - Σε πλήρη ισχύ το νέο καθεστώς σε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia
Η Κρατική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε ομόφωνα τους συνταγματικούς νόμους για την αποδοχή στη Ρωσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk, των περιοχών Kherson και Zaporizhia
Σχετικά Άρθρα

Σε μια μεγάλη νίκη προχώρησαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 2022 τα ρωσικά στρατεύματα αφού κατέστρεψαν δύο τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα οποία πλησίασαν κοντά στο Dudchany με σκοπό να καταλάβουν τη Novaya Kakhovka και τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka.
Τις ανακοινώσεις έκανε ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kherson Vladimir Saldo στον τηλεοπτικό αέρα του Solovyov Live.
«Από τον Βορρά, κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος της περιοχής. Υπάρχει ένας οικισμός που λέγεται Dudchany. Έσπευσαν λοιπόν στο Dudchany, έτσι ώστε αργότερα να μπορέσουν να πάνε στο ρεύμα προς τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya.  
Η ρωσική αεροπορία απάντησε άμεσα και κατέστρεψε πολλά ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα.
Νίκησαν σχεδόν δύο τάγματα που έρχονταν από το Dudchan τα οποία ήθελαν να πάρουν στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka», είπε.

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε νόμους για την αποδοχή νέων υπηκόων στη Ρωσία από τις περιοχές Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia

Την ίδια ώρα, η Κρατική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε ομόφωνα τους συνταγματικούς νόμους για την αποδοχή στη Ρωσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk, των περιοχών Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παρουσίασε τα έγγραφα προς εξέταση από τους βουλευτές .
Από την ημέρα αποδοχής των περιοχών στη Ρωσία και έως την 1η Ιανουαρίου 2026, θα ισχύει μια μεταβατική περίοδος.
Έτσι, στους πολίτες που ζουν στην εν λόγω επικράτεια διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία, αναγνωρίζονται έγγραφα που έχουν εκδοθεί προηγουμένως σχετικά με την εκπαίδευση, τη διάρκεια υπηρεσίας, το δικαίωμα λήψης συντάξεων, την κοινωνική και ιατρική βοήθεια.
Μέχρι την 1η Ιουνίου 2023, τα εδαφικά παραρτήματα των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων θα εμφανιστούν σε τέσσερις περιοχές.
Κατά τη μεταβατική περίοδο, θα ανοίξουν εκεί και εισαγγελικά γραφεία και θα αρχίσει να λειτουργεί το ρωσικό δικαστικό σύστημα.
Το ρούβλι γίνεται η νομισματική μονάδα στην επικράτεια των νέων οντοτήτων και το ουκρανικό hryvnia επιτρέπεται να κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Οι ένοπλες δυνάμεις, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και οι ειδικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye προτείνεται να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες ρωσικές μονάδες.
Ο Putin και οι αρχηγοί των τεσσάρων περιοχών στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κρεμλίνο υπέγραψαν διεθνείς συνθήκες για την αποδοχή των περιοχών Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία.

Ρωσία για πυρηνικά: Δεν λειτουργούμε βάσει συναισθήματος

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων, και όχι βάσει συναισθήματος, μετά τη δήλωση του ηγέτη της Τσετσενίας και σημαντικού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος κάλεσε το Σαββατοκύριακο τη Μόσχα να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει «πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος» στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς για τα σχόλια που έκανε ο Ramzan Kadirov, ο οποίος επέκρινε επίσης την ηγεσία του στρατού της Ρωσίας για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, σημείωσε ότι αυτός έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά υπογράμμισε ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.
Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό της δόγμα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, ο Peskov σημείωσε ότι η Μόσχα θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο από τις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα – την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια – όσον αφορά στο πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.
«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται πως η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα, αλλά καμία από αυτές δεν τελεί πλήρως υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο νότο.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ο Dmitry Peskov δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τις διαρροές αερίου στους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς.
Τον περασμένο μήνα, εντοπίστηκαν συνολικά 4 διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Βαλτική, κοντά στη Δανία και την Σουηδία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι αγωγοί πρέπει να επισκευαστούν, αλλά ότι πρώτα θα πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις για τον βυθό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης