Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρομερή απαξίωση! Αυτές οι μετοχές είναι σε χαμηλό έως και 80 μηνών, υποαποδίδοντας του Γενικού Δείκτη

Τρομερή απαξίωση! Αυτές οι μετοχές είναι σε χαμηλό έως και 80 μηνών, υποαποδίδοντας του Γενικού Δείκτη
Απώλειες τριπλάσιες του γενικού δείκτη καταγράφουν κάποιες μετοχές από την αρχή του έτους.
Εντύπωση έχει προκαλέσει η πορεία συγκεκριμένων μετοχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς ενώ ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί μία πλάγια διολίσθηση, αυτές οι μετοχές έχουν ραγδαία υποχώρηση.
Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο γράφει τιμές που είχε δει πριν 2 μήνες, ενώ κάποιες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν βρεθεί και σε χαμηλά 32 μηνών και της μικρής ακόμη και 80 μηνών.
Τα στατιστικά θα ήταν ακόμα χειρότερα για τα βαριά χαρτιά, αν τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ΟΛΠ δεν έσπρωχναν χθες τη μετοχή υψηλότερα και ουσιαστικά ανέκοψαν την πτωτική πορεία που την είχε φέρει σε χαμηλά Φεβρουαρίου 2017!
Ο ΑΔΜΗΕ έχει εδώ και μήνες προβληματίσει με την πορεία του με μέρος των ανησυχιών να έχουν να κάνουν με το χαμηλό WACC που έδωσε ο ρυθμιστής, αλλά είναι από τις μόνες ενεργειακές μετοχές που οι επενδυτές δεν έχουν λάβει υπόψη το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει.

Η μετοχή βρίσκεται σε χαμηλά 32 μηνών και από την αρχή του έτους οι απώλειες ξεπερνούν το 30% έναντι κάτω από 12% για το Γενικό Δείκτη.
Σε χαμηλό 24 μηνών διαπραγματεύεται η Τιτάν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τους επενδυτές να ανησυχούν από τη μία για το ενεργειακό κόστος και από την άλλη για την πιθανότητα ύφεσης ειδικά στις ΗΠΑ, όπου το πρόγραμμα υποδομών της χώρας είναι πολύ μεγάλο για τα επόμενα χρόνια.
Οι απώλειες από την αρχή του έτους προσεγγίζουν το 20%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η Aegean έχει διευρύνει τις απώλειές της το τελευταίο διάστημα έχοντας ένα αξιόλογο σερί πτωτικών συνεδριάσεων.
Η μετοχή βρίσκεται σε χαμηλά 20 μηνών, αν και η πορεία του τουρισμού είναι εξαιρετική.
Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης η Foulris βρίσκεται 80 μηνών έχοντας μεγάλο σερί συνεδριάσεων χωρίς θετικό πρόσημο.
Η Κέκροψ είναι σε χαμηλά 56 μηνών καθώς έχασε την έκταση στα Τουρκοβούνια.
Η Πλαίσιο είναι σε χαμηλά 25 μηνών.

Η Premia βρίσκεται σε χαμηλά 23 μηνών, καθώς μεγάλο fund του εξωτερικού αποχωρεί, αλλά γενικότερα λόγω αύξησης επιτοκίων, ο κλάδος του real estate στην Ευρώπη πιέζεται, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μείωση των αποδόσεων στα ακίνητα.
Από την αρχή του έτους οι απώλειες ξεπερνούν το 30%.
Αντίστοιχες είναι και οι απώλειες για την Πετρόπουλος με τη μετοχή να έχει γράψει 23 μηνών.

Τα αποτελέσματα που είχε δημοσιεύσει δεν ικανοποίησαν και οι επενδυτές προχώρησαν σε σημαντικές ρευστοποιήσεις.
Η ΕΧΑΕ δε λέει να ξεφύγει από την πλαγιοκαθοδική γραμμή τάσης που κινείται όλα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να βρίσκεται και αυτή σε χαμηλά 23 μηνών.
Η Ικτίνος είναι σε ανάλογα επίπεδα και αν υποχωρήσει η μετοχή λίγο ακόμα θα βρεθεί σε επίπεδα που είχε να δει από τα τέλη του 2017.

Οι εξαγωγές στην Κίνα δεν πάνε καλά, τα περιθώρια έχουν υποχωρήσει και κατά συνέπεια και τα μεγέθη με αποτέλεσμα η μετοχή να χάνει πάνω από 35% από την αρχή του έτους.
Σε χαμηλά 18 μηνών διαπραγματεύεται η Intrakat, καθώς τα αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν, η εξαγορά της εταιρείας στα 2,90 ευρώ δεν έφερε δημόσια πρόταση, ενώ αναμένεται νέα αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου.

Σε αντίστοιχα χαμηλά και η μετοχή της Interlife μετά τις υψηλές ζημιές που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Σε χαμηλά 19 μηνών βούτηξε χθες και η μετοχή της Cairo Mezz.
Με τους αναλυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί και το μείγμα ειδήσεων να είναι αρνητικό είναι πιθανό το επόμενο διάστημα η παραπάνω λίστα να αυξηθεί σε ό,τι αφορά τον αριθμό μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης