Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Musk προτείνει ειρήνη στο Ουκρανικό και δέχεται...πόλεμο – Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει την Ρωσία σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο

O Musk προτείνει ειρήνη στο Ουκρανικό και δέχεται...πόλεμο – Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει την Ρωσία σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο
Ο Musk πρότεινε τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για τα απελευθερωμένα εδάφη υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας και τη διατήρηση του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Απίστευτα πυρά δέχθηκε ο Elon Musk ο ιδιοκτήτης της Tesla, ο οποίος εισηγήθηκε ειρηνική επίλυση στο Ουκρανικό... τελικά η ειρήνη δεν αρέσει σε πολλούς...
Ο Musk ανέφερε ότι η Ουκρανία και Ρωσία θα πρέπει να διευθετήσουν ειρηνικά τις διαφορές τους και ενθάρρυνε τους ακολούθους του στο twitter να ψηφίσουν εάν πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα ή όχι, προτείνοντας «επαναξιολόγηση» των δημοψηφισμάτων για τις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
Ο Musk πρότεινε τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για τα απελευθερωμένα εδάφη υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας και τη διατήρηση του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας.
Επίσης πρότεινε η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη και να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η νίκη της Ουκρανίας είναι απίθανη

Η Ουκρανία είναι απίθανο να κερδίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk.
«Η Ρωσία κάνει μερική κινητοποίηση.
Θα προχωρήσουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση εάν η Κριμαία κινδυνεύσει.
Ο θάνατος και από τις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός.
Η Ρωσία έχει τριπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη για την Ουκρανία είναι απίθανη σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο. Εάν ενδιαφέρεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε την ειρήνη» ανέφερε ο Musk.

H ειρήνη θα είναι η φυσική κατάληξη

Η κατάπαυση του πυρός και η ειρηνική διευθέτηση είναι «πολύ πιθανό να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο τέλος» ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από το πόσο εξοργίζει τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Ουκρανία με κάθε κόστος.
Μόνο ένα ερώτημα υπάρχει «πόσοι θα πεθάνουν πριν από την επίτευξη ειρήνης».

Σκληρή δήλωση Ουκρανών και απαξιωτικά σχόλια Zelensky

Ουκρανοί διπλωμάτες μεταξύ άλλων, όπως ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, επιτέθηκαν στις αναφορές Musk «Γαμώτο.. είναι η πολύ διπλωματική μου απάντηση σε εσάς», είπε ο πρεσβευτής Andrij Melnyk.
Η δημοσκόπηση του Elon Musk «Ειρήνη Ουκρανία-Ρωσία» τράβηξαν ακόμη και την προσοχή του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Ο Zelensky σχολίασε σαρκαστικά ρωτώντας τους πάνω από έξι εκατομμύρια ακολούθους του εάν o Musk «υποστηρίζει την Ουκρανία» ή «υποστηρίζει τη Ρωσία» παρ΄ ότι ο Musk δεν εκφράστηκε υπέρ της Ρωσίας.

Τι απάντησε ο Musk

O Musk απάντησε σε μερικούς από τους οργισμένους ακολούθους του οι οποίοι επεσήμαναν ότι θα εξοργίσει πολλούς Ουκρανούς.
«Υποθέτεις ότι θέλω να γίνω δημοφιλής.
Δεν με νοιάζει.
Με νοιάζει που εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα»
Απτόητος, ο Musk συνέχισε τονίζοντας ότι ο πόλεμος είναι μηδενικού αθροίσματος καθώς οδηγεί μόνο σε «καταστροφικά» αποτελέσματα και σε θάνατο.
«Εάν νοιάζεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε την ειρήνη», τόνισε ο Musk.

Τα διεθνή πρακτορεία

Το Bloomberg παρατήρησε ότι τα tweets του Musk «προκαλούν την οργή των Ουκρανών» επειδή πρότεινε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που θα περιλάμβανε οριστική εκχώρηση της Κριμαίας και ότι προτείνει στους πολίτες των κατεχόμενων περιοχών να «αποφασίσουν αν θέλουν να ζήσουν στη Ρωσία ή στην Ουκρανία».

H απάντηση Dmitry Medvedev

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev πρότεινε αστειευόμενος να απονεμηθεί στον Elon Musk ο ρόλος του αξιωματικού για ενεπλάκη στην Ουκρανική κρίση.
«Ο Musk τα πήγε καλά, παρεμπιπτόντως.
Είναι άξιος, να του απονεμηθεί βαθμός αξιωματικού εν αποστρατεία»
«Η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος» ανέφερε ο Dmitry Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης