Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ισχυρή άνοδο περιμένουν οι αναλυτές με βελτιωμένο όγκο συναλλαγών

ΧΑ: Ισχυρή άνοδο περιμένουν οι αναλυτές με βελτιωμένο όγκο συναλλαγών
Νέες εκτιμήσεις για το ύψος των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ, βοηθούν στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται και σήμερα οι επενδυτές με τους αναλυτές να σημειώνουν πως αναμένουν νέα ανοδική κίνηση στην αγορά, βοηθούμενη από την τάση που επικρατεί στο εξωτερικό.
Νέες εκτιμήσεις για το ύψος των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ, βοηθούν στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Η πορεία του πληθωρισμού και των τιμών το επόμενο διάστημα αναμένεται να καθορίσει και την πορεία των μετοχών, καθώς αν υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση (ήδη παρατηρείται σε κάποιες τιμές πρώτων υλών και μεταφορικών) θα μπορούσαμε να δούμε καλύτερη αντίδραση.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά το θετικό μήνυμα της διοίκησης για το ύψος των μερισμάτων των επόμενων ετών.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα, ωθούμενες από τα αναθεωρημένα στοιχήματα για την επιθετικότητα της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε σήμερα το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να επεκτείνει τα κέρδη της σήμερα λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί οδηγούμενο και από την τάση των αγορών του εξωτερικού.

Beta
Η ισχυρή κίνηση των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δεικτών και της Αμερικής υποδεικνύουν ισχυρό άνοιγμα για σήμερα το οποίο σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να οδηγήσει υψηλότερα το γενικό δείκτη με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Depolas
Σημαντική ανοδική προσπάθεια καταγράφηκε χθες στο ΧΑ, ενώ  τα θετικά πρόσημα κυριάρχησαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Αυτό συνέβη παρόλο που οι δείκτες μεταποίησης έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση. Ο αγώνας δρόμου των κεντρικών τραπεζών με τον πληθωρισμό συνεχίζεται, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανέβασε τα επιτόκια κατά 25μβ αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που μιλούσαν για άλλη μία αύξηση 50 μβ. Κάθε οικονομία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά εκτιμούμε ότι αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική αναφορικά με την ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία στις αυξήσεις των επιτοκίων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες.
Για τον ΓΔΧΑ, διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 770-850 μονάδων. Επισημαίνουμε ότι μία επιπλέον σημαντική παράμετρο στην επιλογή τίτλων θα είναι και η δυνατότητα μετακύλισης κόστους των εισηγμένων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου για την Ευρωζώνη.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 874 μονάδες. Σημεία στήριξης 779 και 771 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 806 και 823 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης