Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Η Ουκρανία προκαλεί στέλνοντας στρατό 15.000 ανδρών στα σύνορά μας

Lukashenko (Λευκορωσία): Η Ουκρανία προκαλεί στέλνοντας στρατό 15.000 ανδρών στα σύνορά μας
Για προκλητικές ενέργειες στα σύνορα με τη Λευκορωσία κατηγόρησε τους Ουκρανούς  ο πρόεδρος της χώρας Lukashenko
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko κατηγόρησε την γείτονα Ουκρανία, ότι στέλνει 15.000 στρατό στην περιοχή των συνόρων για να κατασκευάσει οχυρωματικά έργα και να προβεί σε αναγνωρίσεις, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές «προκλήσεις».
Ο Lukashenko  επέτρεψε στην στενή σύμμαχό του Ρωσία τον Φεβρουάριο να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως ενδιάμεσο σταθμό εκκίνησης για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Παρόλα αυτά ο ίδιος είπε ότι η Λευκορωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και ότι οι δυνάμεις της δεν εμπλέκονται σ αυτήν.
Σε δηλώσεις που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA, ο Lukashenko είπε πως η ουκρανική στρατιωτική μονάδα που έφθασε στην μεθόριο απέκλεισε τους δρόμους και εγκαθιστά σημεία ελέγχου και θέσεις βολής.
«Με μια λέξη, όχι μόνο οχυρώθηκε, αλλά έχτισε ένα τείχος. Διεξάγει συνεχώς οπτική, ραδιοηλεκτρονική και ραδιοτεχνική αναγνώριση του εδάφους, των στρατευμάτων και των αντικειμένων μας», δήλωσε ο Lukashenko.
«Συχνά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους παραβιάζουν την γραμμή των κρατικών συνόρων. Και την ίδια στιγμή ανησυχούν και ανησυχούν λέγοντας : Ω, μην αφήσετε τη Λευκορωσία να μπει στον πόλεμο. Και υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις στα σύνορα», είπε.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου.
Ο Lukashenko δήλωσε πως η χώρα του ενεπλάκη στην σύγκρουση μόνο για να αποτρέψει την επέκτασή της στην Λευκορωσία και «να αποτρέψει μια επίθεση στη Λευκορωσία με την πρόφαση μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από την Πολωνία, την Λιθουανία και τη Λετονία».
«Όπως έχω πει, κανείς δεν θα πυροβολήσει τους Ρώσους πισώπλατα από το έδαφος της Λευκορωσίας» είπε ο Lukashenko.
Οι τρεις γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας είναι όλες μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το οποίο βοηθάει την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία με όπλα και πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης