Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο – Οι κινήσεις που έγιναν και τι σχεδιάζεται

Οι εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο – Οι κινήσεις που έγιναν και τι σχεδιάζεται
Βαθύ κούρεμα δανείων περιμένουν αρκετές εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια
Σχετικά Άρθρα

Πλήθος εταιρειών εξακολουθεί να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, αν και ο αριθμός έχει μειωθεί σε σύγκριση με κάποια χρόνια πριν.
Και αυτό γιατί πολλές τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα σήμερα 15 εισηγμένες να έχουν δημοσιεύσει πρώτο εξάμηνο 2022 με αρνητικά ίδια, τα οποία αθροιστικά ανέρχονται στα 642,5 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως αυτές οι εταιρείες έχουν καθαρό δανεισμό 1,6 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, κάποιες εισηγμένες έχουν προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση, όπως για παράδειγμα η Intralot, η οποία στο εξάμηνο ήταν στην πρώτη θέση με αρνητική καθαρή θέση 123,8 εκατ. ευρώ, όση περίπου και η αύξηση κεφαλαίου που έκανε.
Μετά την εξαγορά του ποσοστού της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ από τους ομολογιούχους η διοίκηση έχει αναφέρει πως θα βγει από την επιτήρηση με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης.
Η Frigoglass είχε τα ίδια ακριβώς αρνητικά ίδια με την Intralot και βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα ομολογιούχων και τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης μέσω γραμμής χρηματοδότησης 30 εκατ. ευρώ και παγώματος καταβολής τόκων.
Μία κίνηση που δεν αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στα ίδια κεφάλαια.
Η Βιοτέρ είχε αρνητικά ίδια 102 εκατ. ευρώ και πρέπει να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης και να γίνει και η αναδιάρθρωση των δανείων. Ο χρόνος βέβαια περνάει χωρίς αποτελέσματα.
Η Μπήτρος είχε αρνητικά ίδια 77,6 εκατ. ευρώ και περιμένει να υπογραφεί η συμφωνία με τις τράπεζες που οδηγεί σε κούρεμα δανείων, ενώ ανοίγει το δρόμο για άλλες δραστηριότητες. Και εδώ όμως η καθυστέρηση είναι μεγάλη.
Η ΑΝΕΚ είχε αρνητικά ίδια 77 εκατ. ευρώ και όπως ανακοινώθηκε θα συγχωνευτεί με την Attica Group και θα γίνει μεγάλο κούρεμα δανείων.
Η Yalco έχει αρνητικά ίδια 42,8 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να λένε πως έχει πετύχει σημαντικό κούρεμα μετά τις διαπραγματεύσεις με τους κατόχους των δανείων και πιθανότατα θα περάσει στα ετήσια αποτελέσματα.
Η SATO είχε αρνητικά ίδια 32 εκατ. ευρώ, η ΚΡΕΚΑ 24,9 εκατ. ευρώ και είναι σε συζητήσεις με τις πληροφορίες και εδώ να μιλάνε για σημαντικό κούρεμα.
Η Βαρβαρέσσος έχει αρνητικά ίδια 21,3 εκατ. ευρώ, η Lavipharm 8 εκατ. ευρώ και έχει καταθέσει το ενημερωτικό για την ΑΜΚ με την Ambrosia Capital να έχει σημαντικό ρόλο στην αύξηση και τις πληροφορίες να λένε πως θα καλυφθεί. Η αύξηση θα κάνει τα ίδια κεφάλαια θετικά και η μετοχή θα βγει από την επιτήρηση. 
Η Ακρίτας είναι στα -4 εκατ. ευρώ, η AVE στα -2,9 εκατ. ευρώ με τους βασικούς μετόχους να χρηματοδοτούν κάθε χρόνο σχεδόν την εταιρεία, η ΕΛΓΕΚΑ στο -1,2 εκατ. ευρώ, η Δούρος στις -450 χιλ. ευρώ και στο εξάμηνο πέρασε και η ΒΙΣ και πλέον έχει αρνητικά ίδια κατά 257 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης