Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέους μπελάδες ο γιος του Joe Biden, Hunter - Πιθανή η δίωξη του μετά από ενδελεχή έρευνα του FBI

Σε νέους μπελάδες ο γιος του Joe Biden, Hunter - Πιθανή η δίωξη του μετά από ενδελεχή έρευνα του FBI
Φορολογικά εγκλήματα και ψευδή δήλωση για αγορά όπλου από τον γιο του πλανητάρχη; 

Το FBI έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσει τον Hunter Biden για φορολογικά εγκλήματα και για ψευδή δήλωση για αγορά όπλου, σύμφωνα με το CBS News.
Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα από το 2018. Η απόφαση για το αν θα του υποβληθεί ποινική δίωξη ανήκει τώρα στον εισαγγελέα του Ντέλαγουερ.
Ο ίδιος ο Χάντερ Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι παραβίασε το νόμο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ο Hunter Biden, 52 ετών, είναι δικηγόρος και λομπίστας που έχει εργαστεί στο εξωτερικό από την Κίνα μέχρι την Ουκρανία. Απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014 αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης.
Σύμφωνα με την Washington Post, ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν να τον ερευνούν το 2018 και αρχικά επικεντρώθηκαν στα οικονομικά που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και τις συμβουλές του. Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα άρχισε να επικεντρώνεται στο εάν ο Χάντερ ανέφερε σωστά το εισόδημά του και έκανε ψευδείς δηλώσεις για τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν στην αγορά ενός πυροβόλου όπλου το 2018.
Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι είχε παραδεχτεί ότι έκανε ακόμη χρήση «κρακ» εκείνη την εποχή.
Αλλά η Washington Post αναφέρει ότι είπε «όχι» σε ομοσπονδιακό έντυπο ρωτώντας αν ήταν «παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε μαριχουάνα ή οποιοδήποτε καταθλιπτικό, διεγερτικό, ναρκωτικό ή οποιαδήποτε άλλη ελεγχόμενη ουσία».
Οι ποινικές κατηγορίες που απορρέουν από ψεύδη στα έντυπα αγοράς όπλων παραμένουν σπάνιες και ανέρχονται σε εκατοντάδες κάθε χρόνο.
Σε δήλωση που εστάλη στο CBS, ένας δικηγόρος του γιου του προέδρου των ΗΠΑ είπε ότι αναμένει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να «διερευνήσει επιμελώς και να διώξει» όσους διέρρευσαν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης