Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά αποθέματα καυσίμων

Η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά αποθέματα καυσίμων
Να σημειωθεί, ότι η απεργία έχει αποστραγγίσει πρατήρια καυσίμων σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας

Η Γαλλία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποδεσμεύσει επιπλέον στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, προκειμένου να μειώσει τις ελλείψεις που προκαλούνται από απεργία στα διυλιστήρια.
Η εργατική διαμάχη που έπληξε τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας - εργοστάσια στη Νορμανδία που διευθύνονται από την TotalEnergies και την Exxon Mobil- έχει επηρεάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της δυναμικότητας της Γαλλίας.
Οι κινήσεις της γαλλικής κυβέρνησης έρχονται καθώς σε όλη τη Γαλλία υπήρξαν κάποιες ελλείψεις και μεγάλες ουρές για να γεμίσει ο κόσμος τα αυτοκίνητά του.
Να σημειωθεί, ότι η απεργία έχει αποστραγγίσει πρατήρια καυσίμων σε ορισμένες περιοχές, ενώ όπως αναμεταδίδει το Bloomberg τα βυτιοφόρα θα επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιούν παραδόσεις τις Κυριακές, σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η σφιχτή αγορά, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Clement Beaune σε συνέντευξή του στην τηλεόραση LCI σήμερα Παρασκευή.
Εν κατακλείδι, ο υπουργός ερωτηθείς εάν τα αποθέματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, ο Beaune είπε: «Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης