Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί θα «ξεπαγιάσουν» - Δραματική έκκληση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μείωση της κατανάλωσης

Οι Γερμανοί θα «ξεπαγιάσουν» - Δραματική έκκληση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μείωση της κατανάλωσης
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ με όσα δήλωσε ουσιαστικά αναιρεί τη διαβεβαίωσή του από την περασμένη εβδομάδα, ότι η γερμανική αποθήκευση φυσικού αερίου βρίσκεται με ασφάλεια στο 90%

Όλα δείχνουν, ότι μπορεί να μην υπάρχει αρκετή ενέργεια στη Γερμανία αυτό τον χειμώνα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών R.Habeck μιας και μπορεί νωρίτερα να έριξε λίγο τους τόνους και να καθησύχασε το γερμανικό κοινό, ότι όλα θα πάνε καλά κατά την κρύα χειμερινή περίοδο, όμως δήλωσε μεταξύ άλλων στα μέσα ενημέρωσης, ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα η Γερμανία να ξεμείνει από βενζίνη στο πολύ εγγύς μέλλον.

Αντί να αφήσουν τις κυρώσεις πιέζουν για μείωση κατανάλωσης

Οι ηγέτες της Ε.Ε και ειδικότερα της Γερμανίας, αντί να τερματίσουν τις καταστροφικές κυρώσεις που συμφώνησε να επιβάλει η Γερμανία κατά της Ρωσίας και του ενεργειακού εφοδιασμού της, που είναι αυτό που δημιούργησε αυτήν την κρίση, οι ηγέτες της χώρας πιέζουν τους Γερμανούς πολίτες να μειώσουν με κάποιο τρόπο την κατανάλωση.
Και όλα αυτά, ενώ η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα μείωσης τιμών που θα καλύπτει το 80 % της τακτικής κατανάλωσης ενός καταναλωτή, το οποίο σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ θα ενθαρρύνει περισσότερους Γερμανούς να χρησιμοποιούν λιγότερο φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

«Ετοιμαστείτε να παγώσετε αυτόν τον χειμώνα»

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές ποιυ θεωρούν, ότι σε αυτό το σημείο, είναι απλώς πολύ αργά για τη Γερμανία να αλλάξει θέση στο μέτωπο των κυρώσεων, μιας και ειδικά τώρα που τόσο οι αγωγοί Nord Stream 1 (NS1) όσο και Nord Stream 2 (NS2) είναι εκτός σύνδεσης εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν δολιοφθοράς,
Επιπροσθέτως,σύμφωνα με τον Habeck, η Γερμανία αντιμετωπίζει μία «εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση» καθώς μπαίνουμε στους κρύους χειμερινούς μήνες, υποστηρίζοντας πως: «Αν δεν κάνουμε οικονομία, εάν τα νοικοκυριά δεν μειώσουν την κατανάλωση, εξακολουθούμε να κινδυνεύουμε να μην έχουμε αρκετό φυσικό αέριο τον χειμώνα», προειδοποίησε o Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Βέβαια αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως το τελευταίο μήνυμα του Habeck έρχεται σε αντίθεση με τη διαβεβαίωσή του από την περασμένη εβδομάδα ότι η γερμανική αποθήκευση φυσικού αερίου βρίσκεται με ασφάλεια στο 90%.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Habeck υποσχέθηκε στη χώρα ότι θα έπρεπε να περάσει «άνετα» τους κρύους χειμερινούς μήνες.
«Αν όλα πάνε καλά, οι αποταμιεύσεις αερίου στη Γερμανία είναι υψηλές και αν έχουμε λίγη τύχη με τον καιρό, θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε άνετα τον χειμώνα», ήταν τα ακριβή λόγια του Habeck την περασμένη εβδομάδα.
«Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι οι αποθηκευτικοί χώροι θα είναι ξανά άδειοι στο τέλος του χειμώνα – σε αυτήν την περίπτωση πραγματικά άδειοι, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85