Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Νέα καρατόμηση στη στρατιωτική ηγεσία, εκτός ο διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Ρωσία: Νέα καρατόμηση στη στρατιωτική ηγεσία, εκτός ο διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας
Ρωσία: Νέα καρατόμηση στη στρατιωτική ηγεσία

Η ρωσική ηγεσία απέπεμψε τον διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τον αντισυνταγματάρχη Αλεξάντερ Τσάικο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα 7/10 ρωσικός ιστότοπος RBC.
Το RBC ανέφερε ότι ο αντιστράτηγος Ρουστάμ Μουράντοφ διορίστηκε νέος επικεφαλής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η οποία καλύπτει στρατεύματα που εδρεύουν στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, αν και μεγάλο μέρος της δύναμής της έχει αναπτυχθεί πλέον στην Ουκρανία.
Ο Μουράντοφ, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο, υπηρέτησε προηγουμένως στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και διοικούσε Ρώσους ειρηνευτές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Αν και ο επικεφαλής της γενέτειρας του Μουράντοφ, της περιοχής του Νταγκεστάν, τον συνεχάρη για τον διορισμό του, ούτε το Κρεμλίνο ούτε το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσαν αμέσως την κίνηση αυτή.
Τη Δευτέρα, το RBC ανέφερε ότι ο διοικητής της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, ο αντισυνταγματάρχης Alexander Zhuravlyov, είχε αντικατασταθεί, λίγο μετά τις δραματικές ρωσικές απώλειες στη βορειοανατολική Ουκρανία τον περασμένο μήνα και την ανακατάληψη από την Ουκρανία του στρατηγικού κόμβου του Λύμαν, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Έκτοτε, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης χάσει τον έλεγχο πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων της ουκρανικής περιοχής Χερσώνα - περιοχή που η Μόσχα θεωρεί πλέον τμήμα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης