Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Οι ΗΠΑ επωφελούνται από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream

Ρωσία:  Οι ΗΠΑ επωφελούνται από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού  αερίου Nord Stream

Το ακριβό LNG στην Ευρώπη και η εκδίωξη των ανταγωνιστών

Σχετικά Άρθρα

Η αρνητική κατάσταση σχετικά με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream της Ρωσίας είναι πρώτα απ' όλα ωφέλιμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στοχεύουν σε μια βίαιη εκδίωξη ανταγωνιστών στην αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Η απάντηση στο ερώτημα ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τέτοιες εξελίξεις είναι προφανής», επισήμανε ο Lavrov σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Argumenty I Fakty.
«Πρώτα από όλα είναι επωφελές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους προμηθευτές του ακριβού LNG [υγροποιημένου φυσικού αερίου] που το προμηθεύουν από την άλλη πλευρά του ωκεανού και που ενδιαφέρονται να εκδιώξουν δια της βίας ανταγωνιστές στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου».

Οι Αμερικανοί κρύβονται πίσω από το σαμποτάζ

«Θα αναφέρω εδώ τον πρόεδρο Putin, ο οποίος ανακοίνωσε στη δήλωσή του στις 30 Σεπτεμβρίου για το ποιος ήταν πίσω από το σαμποτάζ, δείχνοντας στην πραγματικότητα το δάχτυλο στους Αμερικανούς - «είναι προφανές σε όλους όσους επωφελούνται από αυτό»», επισήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Rputin υποστήριξε ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση σχετικά με τις αναφερόμενες ζημιές στους αγωγούς Nord Stream.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ήδη «πρακτικά αρχίσει να καταστρέφει τις κοινές ευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές». Τόνισε ότι «είναι προφανές σε όλους όσους επωφελούνται από αυτό».

Διεθνής τρομοκρατία 

Η πρωτοφανής ζημιά σε τρία σημεία των αγωγών Nord Stream 1 και 2 εντοπίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.
Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις κατά μήκος των αγωγών.
Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) άνοιξαν αργότερα μια ποινική υπόθεση για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας σχετικά με τις εκρήξεις.
Επί του παρόντος είναι αδύνατο να υπολογισθεί ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η λειτουργική ικανότητα των αγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης