Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Τα αποθέματα της Γερμανίας επαρκούν μόνο για 2 με 2,5 μήνες - Ανοίξτε τον Nord Stream 2

Gazprom: Τα αποθέματα της Γερμανίας επαρκούν μόνο για 2 με 2,5 μήνες - Ανοίξτε τον Nord Stream 2

Ο επικεφαλής της Gazprom δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να μετατραπεί σε... κόμβο φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα
Το μπαλάκι σε ΕΕ και Γερμανία πετά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazpom όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στον αγωγό Nord Stream 1. Τονίζοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος, η Μόσχα επαναλαμβάνει την πρόταση να αδειοδοτηθεί ο αγωγός Nord Stream 2 ώστε να αρχίσουν οι ροές φυσικού αερίου.

«Για την επισκευή των αγωγών Nord Stream, πιθανότατα, θα χρειαστεί περισσότερο από ένα έτος» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexei Miller, και υπογράμμισε ότι «εάν αδειοδοτηθεί ο Nord Stream 2, μπορούμε να αρχίσουμε άμεσα τις ροές».

Προειδοποίηση για Γερμανία

Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Miller προειδοποίησε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν μόνο για 2 με 2,5 μήνες και επεσήμανε ότι εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια αερίου στην ΕΕ.
«Με τα τρέχοντα επίπεδα αποθεμάτων φυσικού αερίου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει κατά τον χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναβάθμιση της Τουρκίας

Τέλος, η Ρωσία φαίνεται να προχωρά σε αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Miller -κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο, Vladimir Putin- δήλωσε πως ένας κόμβος για το εμπόριο φυσικού αερίου θα μπορούσε να «ιδρυθεί» στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης