Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κλιμάκωση στην αντιπαράθεση με την Ταϊβάν καθώς δεν αποκλείει τη χρήση βίας

tags :
Κίνα: Κλιμάκωση στην αντιπαράθεση με την Ταϊβάν καθώς δεν αποκλείει τη χρήση βίας
Η Κίνα δεν θα αφήσει την Ταϊβάν περιθώριο δράσης, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

H Κίνα δεν αποκλείει τη χρήση βίας για την επίλυση του ζητήματος της Ταϊβάν, αλλά μόνο όσον αφορά κυρίως τις δυνάμεις που παρεμβαίνουν από το εξωτερικό και τοποθετούνται υπέρ της ανεξαρτησίας του νησιού, δήλωσε ο Sun Yeli, εκπρόσωπος του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΚ.
«Δεν υποσχόμαστε να αποκηρύξουμε τη χρήση βίας και επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας τη δυνατότητα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της παρέμβασης εξωτερικών δυνάμεων και του εξαιρετικά μικρού αριθμού αυτονομιστικών δυνάμεων υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και των αποσχιστικών τους δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Sun Yeli την παραμονή της έναρξης του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Ειρηνική επανένωση και ιστορικό

Η Κίνα δεν θα αφήσει την Ταϊβάν περιθώριο δράσης, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών
Τόνισε στη ανακοίνωση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα στρεφόταν εναντίον του λαού της Ταϊβάν, καθώς στόχος του Πεκίνου είναι να διατηρήσει την προοπτική ειρηνικής επανένωσης με την ηπειρωτική Κίνα και να προωθήσει τη διαδικασία.
Οι επίσημες σχέσεις μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της ΛΔΚ και της νησιωτικής επαρχίας της διακόπηκαν το 1949 όταν οι δυνάμεις του Κουομιντάνγκ με επικεφαλής τον Τσιάνγκ Κάι-σεκ, ηττημένες σε έναν εμφύλιο πόλεμο με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, μετέβησαν στην Ταϊβάν.
Οι επιχειρηματικές και ανεπίσημες επαφές μεταξύ του νησιού και της ηπειρωτικής Κίνας επαναλήφθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα δύο μέρη άρχισαν να έρχονται σε επαφή μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων - της Ένωσης του Πεκίνου για την Ανάπτυξη των Σχέσεων κατά μήκος του Στενού της Ταϊβάν και του Cross-Strait Exchange Foundation της Τάιπεϊ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης