Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Coca Cola και ΟΠΑΠ επηρεάζουν την πορεία του Γ.Δ. – Με σημαντική άνοδο ο ΟΛΠ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Coca Cola και ΟΠΑΠ επηρεάζουν την πορεία του Γ.Δ. – Με σημαντική άνοδο ο ΟΛΠ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει δώσει μία καλή αντίδραση, καθώς οι αγορές δεν κάνουν αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Αν οι πολλοί δηλαδή περιμέναν μεγαλύτερη πτώση, τότε δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν αλλάζουμε γνώμη, είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί λόγω της γενικότερης κατάστασης και παρακολουθούμε προσεκτικά την πορεία του πληθωρισμού και τις τιμές των προϊόντων. Αν δούμε αποκλιμάκωση τότε ίσως έχουμε θετική εξέλιξη. Οι αγορές πάντως δεν πάνε μόνο πάνω ή μόνο κάτω. Κάνουν και τις αντιδράσεις τους και αυτή είναι η ομορφιά των αγορών.

Θεωρούμε σημαντική την εξέλιξη πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ελληνικές εισηγμένες. Ακόμη και αν δεν έχουμε σε όλα αυτά που ακούγονται συμφωνίες, το ενδιαφέρον και μόνο δείχνει πως υπάρχει περιθώριο ανόδου για το χρηματιστήριο. Προς το παρόν συμφωνούμε με κάποιους αναλυτές που σημειώνουν πως προσέγγιση επιπέδων 870-900 μονάδων θα πρέπει να κάνει τους επενδυτές να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Στο επίκεντρο σήμερα ο ΟΠΑΠ λόγω προμερίσματος και ο ΟΛΠ λόγω του δημοσιεύματος του ΒΝ.

ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Το κλίμα στο εξωτερικό θα καθορίσει την τάση στην εγχώρια αγορά και δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση.

ΟΛΠ: Με βάση το εξάμηνο, αλλά και την πρόσφατη συμφωνία πώλησης λιμανιού σημαντικά μικρότερου, η μετοχή είναι τσάμπα. Η στήλη καιρό τώρα δεν μπορεί να ερμηνεύσει την πορεία της ειδικά μετά την ολοκλήρωση της πώλησης σημαντικού πακέτου μετοχών από γνωστό ξένο που αποχώρησε από την Ελλάδα. Το σημερινό δημοσίευμα του ΒΝ δίνει ώθηση στη μετοχή. Άνοιξε στα 16,16 ευρώ και με καλό όγκο. Βγαίνουν βέβαια κάποια κομμάτια αλλά δείχνουν πως τα απορροφούν με άνεση οι αγοραστές. Στα 16,10 ευρώ και στο +6,20%.

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως πριν 3 μήνες έδωσε και τελικό μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 1,40 ευρώ ανά μετοχή. Βάλτε και τα 0,30 ευρώ τα σημερινά στη μέτρηση. Οι μακροπρόθεσμοι εδώ, ειδικά όσοι ακολουθούν και την επανεπένδυση έχουν εξαιρετική απόδοση και φυσικά αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια. Το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση κάτι παραπάνω από 2% και με τέτοιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

COCA COLΑ: Το δικό της άνοιγμα με απώλειες 2,80% επηρεάζει την πορεία της αγοράς. Με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες τάσεις στο ξεκίνημα. Όλες οι συστημικές με μικρές απώλειες.

FOURLIS: Η Eurobank Equities μείωσε την τιμή στόχο στα 5,20 ευρώ από 6,20 ευρώ αλλά διατηρεί σύσταση αγοράς. Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο, ο τίτλος σήμερα ξεκίνησε με νέα άνοδο 1,46% και στα 2,78 ευρώ. Κάπως υπερβολική και εδώ η πτώση των προηγούμενων εβδομάδων κατά την ταπεινή μας άποψη. Υψηλός ο όγκος για τα δεδομένα της μετοχής.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καθημερινή η παρουσία insider στο ταμπλό και προσπαθεί να στηρίξει τη μετοχή. Θα λέγαμε πως το καταφέρνει αφού παραμένει καιρό τώρα πέριξ των 0,50 ευρώ. Παράλληλα η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει την απώλεια στο τζίρο λόγω Κίνας με άλλες αγορές και με την προσέλκυση νέων πελατών.

INTRACOM: Από τις λίγες μετοχές όπου έχουμε δει τοποθετήσεις από insiders και βλέπουμε και παράλληλα μία βελτίωση της συμπεριφοράς της μετοχής. Στα 1,70 ευρώ και στο +1,43% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης