Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση μετά την πρόσφατη αντίδραση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση μετά την πρόσφατη αντίδραση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών οι αγορές σήμερα κινήθηκαν με διαθέσεις για κατοχύρωση κερδών και συσσώρευση. Όμως δεν αποκλείεται να δούμε περαιτέρω άνοδο στις επόμενες συνεδριάσεις, αν βοηθήσει το κλίμα στο εξωτερικό. Σήμερα υποχώρησε 0,34% ο Γ.Δ. αλλά είχαμε και το προμέρισμα του ΟΠΑΠ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Πριν λίγες μέρες ήταν στα Τάρταρα, τώρα είναι στα ύψη. Τίποτα βέβαια δεν άλλαξε στο μεσοδιάστημα, απλά έβγαλαν μία αντίδραση οι αγορές.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποιον που θα μελετήσει τι έχει γίνει στην αγορά ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή μέσα στην πανδημία. Οι ξένοι έχουν κάνει μεγάλες αγορές μέσα σε αυτό το διάστημα. Έχουν σαρώσει οικόπεδα, σπίτια και ό,τι υπάρχει. Προφανώς και εκμεταλλεύτηκαν το κλίμα ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και προχώρησαν σε μεγάλες αγορές με πολύ δυνατά τιμήματα.

ΟΠΑΠ: Η αποκοπή των 0,30 ευρώ ανά μετοχή επηρέασε σήμερα την πορεία της μετοχής και τους δείκτες που συμμετέχει. Στο -2,59% και στα 12,41 ευρώ. Έχασε 0,33 ευρώ η μετοχή.

COCA COLA: Μέχρι και στο -3,73% πήγε η μετοχή αλλά έκλεισε στο -0,98%.

ΟΛΠ: Δε χρειάζεται να ψάχνουμε αν πουλιέται ή όχι. Το σημαντικό για τη στήλη είναι τα αποτελέσματα που βγάζει. Με βάση αυτά πρέπει να δει άλλα επίπεδα. Κάποια πηγές από τον Οργανισμό δεν επιβεβαίωναν τις συζητήσεις ούτε για την πώληση, ούτε για την επιστροφή κεφαλαίου. Στα 15,94 ευρώ και στο +5,15% με όγκο 76 χιλ. τεμάχια που θεωρούμε υψηλό με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με υψηλό όγκο το σημερινό μάζεμα και τελικά έκλεισε με άνοδο 6,42% και στα 1,7240 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχουμε γράψει αρκετές φορές για αυτήν την τριπλή κορυφή στο μηνιαίο γράφημα και που θεωρούμε ότι χρειάζεται δύναμη για να σπάσει. Έχει γράψει και τιμές κοντά στα 18 ευρώ αλλά μεταξύ 16-18 ευρώ εντοπίζουμε την αντίσταση πλέον. Στα 16,04 ευρώ έκλεισε. Με βάση τα θεμελιώδη η μετοχή αξίζει πολλά περισσότερα.

FOURLIS: Η αύξηση του κόστους οδήγησε τη Eurobank Equities να αλλάξει κάπως τις εκτιμήσεις της, ενώ αναφέρεται και στις εκτιμήσεις που έδωσε πρόσφατα η διοίκηση και κάνει λόγο για πωλήσεις 750 εκατ. ευρώ το 2025 περίπου 50% πάνω από τις εκτιμώμενες του 2022. Η χρηματιστηριακή έχει 10-15% περίπου χαμηλότερες εκτιμήσεις ενώ και σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2025 δίνουν 56-60 εκατ. ευρώ πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.

Για φέτος η Eurobank Equities περιμένει κέρδη 9 εκατ. ευρώ και στο 2023 15,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 περιμένει 25,7 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 142 εκατ. ευρώ! Η σύσταση αγοράς διατηρείται αλλά η τιμή στόχος μειώθηκε στα 5,20 ευρώ από 6,20 ευρώ. Και πάλι το περιθώριο ανόδου είναι μεγάλο. Αμετάβλητη στα 2,74 ευρώ με όγκο 237 χιλ. τεμάχια!

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Φαινόταν μέρες ότι είχε πωλητή η μετοχή, αλλά σήμερα είδαμε ένα καλύτερο μάζεμα. Στα 1,72 ευρώ με όγκο 47 χιλ. τεμάχια. Θα περιμένουμε μήπως έχουμε και καμία ανακοίνωση από insider.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ασταμάτητη και σε υψηλά 11 ετών.

PHOENIX VEGA MEZZ: Φαίνεται πως η Κυβέρνηση μπροστά στο πολιτικό κόστος δε θα καταθέσει την τροπολογία για τους servicers και θα αναμένει την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφασίσει. Θα χαθεί χρόνος πάντως από μία τέτοια εξέλιξη.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στο -2,56% και στα 0,76 ευρώ και στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν 80 χιλ. τεμάχια.

FIERATEX: Ξαφνικές πωλήσεις την πήγαν σχεδόν στο -10% και τελικά έκλεισε στο -7,46%. Αν βγει ένας πωλητής σε αυτά τα χαρτιά με τους όγκους που κάνει το Χ.Α. δεν μπορεί να απορροφηθεί ο όγκος.

DOPPLER: Με όγκο περίπου 5 χιλ. τεμάχια στο +9,44%. Η αποτίμηση μόλις στα 5,4 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έκανε όγκο 62 τεμάχια στα 0,30 ευρώ και στο +3,09% και πουλούσαν στην τιμή αυτή 12 χιλ. τεμάχια.

Η στήλη επιστρέφει 31 Οκτωβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης