Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky για 8 μήνες πολέμου: Θα απελευθερωθεί όλη η Ουκρανία – Τσακίζουμε τους Ρώσους

Zelensky για 8 μήνες πολέμου: Θα απελευθερωθεί όλη η Ουκρανία – Τσακίζουμε τους Ρώσους
Η αίσθηση της ήττας στη Ρωσία γίνεται ισχυρότερη είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως όλη η Ουκρανία θα απελευθερωθεί διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του για τη συμπλήρωση 8 μηνών από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως η Ρωσία αποτυγχάνει ως προς τους στόχους που είχε θέσει όταν εισέβαλε στη χώρα του, αναφέροντας πως «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τσακίζουν τον λεγόμενο δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο».
«Η αίσθηση της ήττας στη Ρωσία γίνεται ισχυρότερη.
Ενώ η χώρα αυτή ήταν άλλοτε σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, σήμερα είναι ολοένα πιο απομονωμένη διπλωματικά» είπε ο Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως «ολόκληρη η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας θα απελευθερωθεί».
Πάντως, ο Ουκρανός πρόεδρος έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες του πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ο πιο σκληρός στην ιστορία μας» εξαιτίας των ζημιών που έχουν προκληθεί στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις.
Εκτιμάται πως τουλάχιστον το 40% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχει καταστραφεί ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για black out.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης