Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Δύση: Θα χτυπήσουμε τους δορυφόρους σας - «Πρόβα εξαφάνισης Βρετανίας - ΗΠΑ από τον χάρτη»

Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Δύση: Θα χτυπήσουμε τους δορυφόρους σας - «Πρόβα εξαφάνισης Βρετανίας - ΗΠΑ από τον χάρτη»
Ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων...
Σχετικά Άρθρα

Στόχος «αντιποίνων» μπορεί να βρεθούν οι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε περίπτωση που εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσία.
Όπως είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε περίπτωση εμπλοκής των χωρών αυτών στην Ουκρανία, τότε οι εμπορικοί τους δορυφόροι μπορεί να γίνουν «νόμιμοι στόχοι» για τη Ρωσία.
«Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων», δήλωσε ο Constantin Voronzov, υποδιευθυντής του τμήματος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Αναφερόμαστε στην εμπλοκή εξαρτημάτων υποδομών του διαστήματος για μη στρατιωτικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων εμπορικών, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε ένοπλες συγκρούσεις», είπε ο Voronzov στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη στην μετά COVID εποχή και έχει προκαλέσει την σοβαρότερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.
Aπό την άλλη, όπως προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος, μετά τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ να διασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ο Τζον Kirby, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συνέβαλε σε μείωση των τιμών των τροφίμων.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε πως οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να διαταράξει τη συγκεκριμένη συμφωνία θα συνιστούσε ακόμη μια απόπειρα «εργαλειοποίησης» αγαθών.

Πρόβα «αφανισμού»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Igor Korocenko και αρχισυντάκτη του περιοδικού Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, oι ρωσικές πυρηνικές ασκήσεις τις οποίες παρακολουθούσε ο Vladimir Putin την Τετάρτη ήταν μια «πρόβα για την εξαφάνιση της Βρετανίας και των ΗΠΑ» από τον χάρτη.
Πια αναλυτικά, ο Korocenko είπε ότι οι χθεσινές ασκήσεις (27/10) πυραύλων, υποβρυχίων και βομβαρδιστικών επρόκειτο να καταδείξουν την ικανότητα της χώρας του να πραγματοποιήσει ένα συντριπτικό πλήγμα αντιποίνων εάν δεχόταν ποτέ επίθεση με πυρηνικά.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές σε ποιον απευθύνονταν οι ασκήσεις, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση:
«Ποιος θα μπορούσε να εξαπολύσει το πρώτο πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία; ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν ξέρω αν ο Macron είναι κάποιος που θα συμμετείχε σε αυτήν την περιπέτεια...
Είναι πολύ σημαντικό ότι δείξαμε ποιοι είναι οι κύριοι εχθροί μας και τι τους περιμένει».
Εάν το χτύπημα ήταν πραγματικό, καυχήθηκε ο Korocenko, «η Βρετανία θα βυθιζόταν κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπήρχε ένα νέο ναυτικό στενό που θα που θα έπαιρνε το όνομά του από τον Ιωσήφ Στάλιν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης