Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτη τραγωδία στη Νότια Κορέα: Στους 146 οι νεκροί από ποδοπατήματα λόγω Halloween, πάνω από 150 οι τραυματίες

Ασύλληπτη τραγωδία στη Νότια Κορέα: Στους 146 οι νεκροί από ποδοπατήματα λόγω Halloween, πάνω από 150 οι τραυματίες
Πολλοί από τους 150 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Σχετικά Άρθρα

Σε 146 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Halloween στην πρωτεύουσα Σεούλ, ενώ 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν ανέφεραν οι πυροσβεστικές αρχές.
Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε αξιωματούχος.
Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε, πως δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ταραχές στη Σεούλ καθώς ένα τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε σε μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας για τους εορτασμούς του Halloween αργά το Σάββατο (29/10/2022).
Οι διασώστες προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε τουλάχιστον 50 άτομα, που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή στην περιοχή Itaewon, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν αρκετούς ανθρώπους να βοηθούνται από μέλη των σωστικών συνεργείων και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol διέταξε την αποστολή ιατρικής ομάδας έκτακτης ανάγκης στην περιοχή και τόνισε πως τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα πρέπει να προετοιμαστούν για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, ανέφερε το γραφείο του.
a_5.jpg

Η τραγωδία

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας), καθώς ένα τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε σημειώθηκε στην περιοχή Ιταεγούν μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς.
Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε 140 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.
b_9.jpg
Οι πυροσβεστικές αρχές στην Σεούλ ανακοίνωσαν αρχικά ότι δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για καρδιακή ανακοπή. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δύο θανάτους.
Στην Νότια Κορέα, οι εργαζόμενοι διάσωσης αναφέρουν καρδιακή ανακοπή έως ότου ένας γιατρός ανακοινώσει επίσημα τον θάνατο ενός ατόμου.
d_8.jpg

Οι φετινοί εορτασμοί του είναι οι πρώτοι μετά την πανδημία Covid-19.
c_7.jpg

Απίστευτες σκηνές

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.
Σε ένα βίντεο φαίνονται περίπου 20 πτώματα καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες. Άλλα θύματα μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ανέφερε το Yonhap .
d_6.jpg



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης