Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Βιώνουμε ένα χρηματιστηριακό κραχ σε αργή κίνηση λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed

Kiyosaki: Βιώνουμε ένα χρηματιστηριακό κραχ σε αργή κίνηση λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed
Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve, με σκοπό τον περιορισμό του πληθωρισμού, θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για ένα οικονομικό κραχ, λέει ο Robert Kiyosaki
Σχετικά Άρθρα

Βιώνουμε ένα κραχ σε αργή κίνηση καθώς οι αγορές προσαρμόζονται στις αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών και, κυρίως, της Federal Reserves, αναφέρει, με λίγα λόγια, ο γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki.
Eιδικότερα, όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad, Poor Dad», οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve, με σκοπό τον περιορισμό του πληθωρισμού, θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για ένα οικονομικό κραχ.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι επιζήμιες για την οικονομία και «οι μετοχές, τα ομόλογα και τα ακίνητα θα είναι τα κύρια θύματα».
Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το Bitcoin (BTC) και τα πολύτιμα μέταλλα μπορούν να προσφέρουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας στους επενδυτές.
«Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού βυθίζονται, με τη Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια.
Το ασήμι έχει εξαντληθεί, οπότε αγοράζω φυσικά χρυσά νομίσματα.
Η αύξηση των επιτοκίων θα σκοτώσει την οικονομία.
Οι μετοχές, τα ομόλογα και τα ακίνητα θα καταρρεύσουν.
Η Fed θα αναγκαστεί να κάνει pivot (να αλλάξει πολιτική).
Αγοράστε χρυσό, ασήμι και Bitcoin πριν το pivot της FED.
Να προσέχετε».

Πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η Fed δεν θα κάνει pivot σύντομα.
Διαχειριστές κεφαλαίων δήλωσαν την Παρασκευή στο Διεθνές Φόρουμ Αγοράς του Reuters ότι μια στροφή της Fed δεν είναι στον ορίζοντα, παρά την ένταση των κινδύνων.
Όπως πιστεύουν, η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια υπερβολικά και, τελικά, η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση.
Οι αναλυτές της Bank of America, με επικεφαλής τον Michael Hartnett, υποστήριξαν σε ενημερωτικό σημείωμα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ότι είναι πολύ νωρίς για μια στροφή της πολιτικής της Fed «απουσία ξαφνικής κατάρρευσης του πληθωρισμού και των μισθολογίων».
Επίσης, η JP Morgan έγραψε την Πέμπτη ότι μια περιστροφή της Fed είναι απίθανη στο εγγύς μέλλον, δεδομένου του επίμονου πληθωρισμού.
«Για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι συνθήκες της αγοράς εργασίας είναι πιο θεμελιωδώς συνεπείς με τον στόχο της Fed για τον πληθωρισμό, πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα φτάσουμε στο 2023.
Επομένως, γι 'αυτό περιμένουμε ένα pivot μόνο το δ’ τρίμηνο του 2023».

Προσαρμογή σε ενδεχόμενο οικονομικό κραχ

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Kiyosaki επεσήμανε ότι, εάν η οικονομία καταρρεύσει, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν το παραπάνω βήμα για να προσαρμοστούν.
Ταύτισε το σενάριο με την εμπειρία του με τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki:
«Δεν χρειάστηκε να πάω στο Βιετνάμ.
Είχα απαλλαγεί από τον Στρατό επειδή ήμουν στη βιομηχανία πετρελαίου.
Ωστόσο, προσφέρθηκα εθελοντής στους πεζοναύτες των ΗΠΑ και πέταξα με ελικόπτερα.
Ήταν μεγάλη απόφαση, γιατί έπρεπε να μεγαλώσω.
Σε αυτό το επερχόμενο κραχ, πολλοί άνθρωποι θα μεγαλώσουν και πολλοί θα αφανιστούν.
Να προσέχεις».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Kiyosaki υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προκάλεσε ένα οικονομικό κραχ μέσω των μέσων της για τη διαχείριση του πληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το ίδρυμα είναι υπεύθυνο για την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Αξιοποίηση Bitcoin για προστασία του πλούτου

Σε αυτήν τη γραμμή, ο Kiyosaki δήλωσε ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν τον πλούτο τους σε Bitcoin, σημειώνοντας ότι το εμβληματικό κρυπτονόμισμα μπορεί να προστατεύσει τον πλούτο.
Όπως αναφέρει ο Finbold, ο γκουρού του personal finance είπε ότι, σε ένα οικονομικό κραχ, το Bitcoin δεν θα προστατεύσει το εισόδημα.
Ως εκ τούτου, πρότεινε να βρεθούν παράπλευρα εισοδήματα.
Συνολικά, εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού, ο Kiyosaki υποστήριξε ότι τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Για παράδειγμα, πρότεινε ότι το δολάριο πιθανότατα θα καταρρεύσει στις αρχές του 2023, αλλά υποστήριξε το ασήμι.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος συγγραφέας υποστήριξε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα καταστρέψουν την οικονομία των ΗΠΑ.
Είχε προβεί σε παρόμοια προειδοποίηση τον Σεπτέμβριο.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι το δολάριο ΗΠΑ θα καταρρεύσει, με επιχείρημα το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθεί στις χώρες BRICS, ενώ προειδοποίησε για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης