Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook των τραπεζών Γερμανίας, Ιταλίας και άλλων 4 χωρών

Moody's: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook των τραπεζών Γερμανίας, Ιταλίας και άλλων 4 χωρών
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποχωρήσει σχεδόν 25% από τα υψηλά τους
Σχετικά Άρθρα
Τις προοπτικές των τραπεζών της Γερμανίας, της Ιταλίας και τεσσάρων άλλων χωρών σε "αρνητικές" από "σταθερές", υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς η ενεργειακή κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός στην Ευρώπη αποδυναμώνουν τις οικονομίες της.
Η υποβάθμιση επηρεάζει επίσης τις τράπεζες στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία και η Moody's δήλωσε ότι η ομάδα αυτή περιλαμβάνει εκείνες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον πληθωρισμό των τιμών της ενέργειας και την πιθανή διανομή ενέργειας.
"Αναμένουμε ότι οι λειτουργικές συνθήκες θα επιδεινωθούν περαιτέρω", δήλωσε η Louise Welin της Moody's.

Αυξάνονται οι κίνδυνοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης έχουν προειδοποιήσει για αυξανόμενους κινδύνους καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποχωρήσει σχεδόν 25% από τα υψηλά τους πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Η Moody's αναμένει επιδείνωση στην ποιότητα τραπεζικών δανείων,την κερδοφορία και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Η άνοδος των τιμών θα επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα πολλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, προκαλώντας τον σχηματισμό νέων προβληματικών δανείων", δήλωσε η Welin.
Οι προοπτικές για τις βρετανικές και τις αυστριακές τράπεζες παρέμειναν σταθερές, ανέφερε η Moody's.
Στη Γερμανία, τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας δεν θα αντισταθμίσουν πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, ανέφερε η Moody's.
"Η οικονομία της Γερμανίας θα εισέλθει σε ύφεση", ανέφερε.
Για την Ιταλία, η Moody's αναφέρθηκε σε κινδύνους στασιμοπληθωρισμού και στην εκτίμηση ότι η οικονομία δεν θα αναπτυχθεί το 2023 μετά από μια επέκταση 2,7% το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης