Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Μια ύφεση δεν είναι αρκετή για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό

Lagarde (ΕΚΤ): Μια ύφεση δεν είναι αρκετή για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό
H EKT έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις
Σχετικά Άρθρα

Το σήμα για μείωση του πληθωρισμού με κάθε κόστος εξέπεμψε για ακόμα μία φορά η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, αφού η Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.
«Μια ύφεση δεν είναι αρκετή για τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός» δήλωσε σήμερα (3/11/2022) η Lagarde επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί ακολουθεί κατά γράμμα τα βήματα της Fed. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις δευτερογενείς επιπτώσεις της πολιτικής της Fed» επεσήμανε στο πλαίσιο ομιλίας της σε συνέδριο στη Ρίγα. «Δεν είμαστε το ίδιο και δεν μπορούμε να προχωράμε με τον ίδιο ρυθμό» τόνισε αναφερόμενη στη Fed.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε χθες (2/11/2022) τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, με τον πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά 40 ετών. Ειδικότερα, τα επιτόκια αυξήθηκαν στο εύρος του 3,75% - 4%, όπως ανέμεναν οικονομολόγοι και αναλυτές, που είχαν προεξοφλήσει ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή να σηκώσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το "πόδι από το γκάζι”.
Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να κάνει «μικρότερα βήματα» στις επόμενες συνεδριάσεις της ώστε να αποτυπωθεί «η σωρευτική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής» έως τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης