Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Raisi απαντά στον Biden: Το Ιράν δεν θα απελευθερωθεί από τις ΗΠΑ, είμαστε εδώ και 43 χρόνια ελεύθεροι με την ισλαμική επανάσταση

Ο Raisi απαντά στον Biden: Το Ιράν δεν θα απελευθερωθεί  από τις ΗΠΑ, είμαστε εδώ και 43 χρόνια ελεύθεροι με την ισλαμική επανάσταση
Την Πέμπτη (3/11), ο Biden είπε ότι οι ΗΠΑ θα «ελευθερώσουν το Ιράν» σύντομα

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi, απαντώντας στην πρόσφατη δέσμευση του Αμερικανού ομολόγου του Joe Biden να «απελευθερώσει το Ιράν», είπε ότι η χώρα του απέκτησε την ελευθερία της πριν από 43 χρόνια χάρη στην Ισλαμική Επανάσταση. Με αυτά τα λόγια μίλησε την Παρασκευή σε συγκέντρωση με αφορμή την 43η επέτειο από την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζει ότι το Ιράν απελευθερώθηκε πριν από 43 χρόνια και είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί για την ελευθερία του», ανέφερε ο Raisi, σύμφωνα με το Tasnim .
Την Πέμπτη (3/11), ο Biden είπε ότι οι ΗΠΑ θα «ελευθερώσουν το Ιράν» σύντομα.

Biden:  Θα απελευθερώσουμε το Ιράν

Ο Biden μιλούσε στην Καλιφόρνια σε μια προεκλογική εκδήλωση για την υποστήριξη του τοπικού υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος και μίλησε για την κατάσταση με την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τους Αμερικανούς βετεράνους, αλλά απροσδόκητα στράφηκε στο ιρανικό ζήτημα, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα κάποιου στην αίθουσα να θέσει το ζήτημα της κατάστασης στην Ισλαμική Δημοκρατία.
«Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν.
Θα απελευθερωθούν πολύ σύντομα», είπε ο Biden χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω στο ζήτημα.
Ιρανοί φοιτητές κατέλαβαν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη στις 4 Νοεμβρίου 1979, παίρνοντας όμηρους 66 διπλωμάτες.
Μια προσπάθεια απελευθέρωσης του προσωπικού της πρεσβείας με τη βία απέτυχε έφυγαν από την Τεχεράνη μόλις το 1981 μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη μεσολάβηση της Μεγάλης Βρετανίας και της Αλγερίας.
Η κατάληψη της πρεσβείας έγινε μετά την Ισλαμική Επανάσταση και την ανατροπή του καθεστώτος του Σάχη Reza Pahlavi.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης