Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία «μήνες πριν» από τον πόλεμο

Το Ιράν έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία «μήνες πριν» από τον πόλεμο
Τα στρατεύματα του Κρεμλίνου χρησιμοποίησαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και άλλους στόχους εδώ και αρκετές εβδομάδες.

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία "μήνες πριν" από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Πρόκειται για την πρώτη παραδοχή για αποστολές όπλων μετά από επανειλημμένες διαψεύσεις, αναφέρει το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΞ του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του είχε στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία πριν από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο.
"Δώσαμε έναν περιορισμένο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία", δήλωσε ο  Hossein Amir Abdollahian σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το Associated Press.

Tο Ιράν έχει προηγουμένως αρνηθεί ότι έστειλε όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Τα στρατεύματα του Κρεμλίνου χρησιμοποίησαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και άλλους στόχους εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Στο Twitter, η κυβέρνηση του Ιράν δήλωσε ότι είναι "εντελώς λάθος" ο ισχυρισμός ότι το Ιράν έχει επίσης παράσχει πυραύλους στη Ρωσία.
Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν πει ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να στείλει πυραύλους κάποια στιγμή, όχι ότι το έχει ήδη κάνει.
Yπενθυμίζεται πως τα στρατεύματα αεράμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 11 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136, τρία άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δύο πυραύλους κρουζ Kalibr που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο ρωσικά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν στην περιοχή της Χερσώνας, ανακοίνωσε η Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες στις περιοχές Bahmut, Avdiivka και Novopavlinka, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.
Μονάδες των αμυντικών δυνάμεων απέκρουσαν επιθέσεις σε διάφορους οικισμούς στις περιοχές Donetsk και Lugansk.
Η Ρωσία εξαπέλυσε έξι πυραυλικές και 21 αεροπορικές επιδρομές και πραγματοποίησε περισσότερες από 60 επιθέσεις με ρουκέτες.
Οι στόχοι κυμαίνονταν από το Lviv στα μακρινά δυτικά μέχρι το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά και από τη Kherson και τη Zapporizhye στα νότια.
Η Ουκρανία δήλωσε ότι κατέστρεψε έξι ρωσικούς σταθμούς καυσίμων στην περιοχή του Μυκολαίβ την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης