Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το ρούβλι στα 61,53 ρούβλια ανά δολάριο - Το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

Ανακάμπτει το ρούβλι στα 61,53 ρούβλια ανά δολάριο - Το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως
Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στο δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτει το ρούβλι, ανταποκρινόμενο καθυστερημένα στην αδυναμία του δολαρίου, καθώς απομακρύνθηκε από το χαμηλότερο σημείο του από τα μέσα Σεπτεμβρίου, το οποίο είχε σημειωθεί πριν κλείσει η ρωσική αγορά για τριήμερο Σαββατοκύριακο.
Το ρούβλι ενισχυόταν 0,9% έναντι του δολαρίου στα 61,53 και 0,1% στα 60,95 έναντι του ευρώ.
Είχε υποχωρήσει 0,6% έναντι του γουάν στα 8,45.
Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στο δολάριο την Παρασκευή, όταν η ρωσική αγορά ήταν κλειστή.
Η θετική δυναμική του ρουβλίου το πρωί της Δευτέρας ήταν μια αντίδραση σε αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Banki.ru Bogdan Zvarich.
Όπως τόνισε, το ρούβλι πιθανότατα θα παγιωθεί στο εύρος 61,5-62.

Οι καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο

Το ρούβλι είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος, υποστηριζόμενο από τους ελέγχους κεφαλαίων και την αρχική κατάρρευση των εισαγωγών ως αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και από δεκάδες ξένες εταιρείες που διέκοψαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.
Το εύρος στο οποίο διαπραγματεύεται το ρούβλι τον Νοέμβριο θα μπορούσε να διευρυνθεί, καθώς οι εισαγωγές θα μπορούσαν να ανακάμψουν περαιτέρω, αλλά οι υψηλές τιμές των ρωσικών εξαγωγών υπόσχονται σημαντικές εισροές συναλλάγματος, δήλωσε η Otkritie Research.
Το πετρέλαιο brent, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, το οποίο σημείωσε υψηλό άνω των δύο μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, σημείωνε πτώση 0,5% στα 98,06 δολάρια το βαρέλι.
"Η ρωσική αγορά είναι έτοιμη για ένα ουδέτερο άνοιγμα, αν και το αργό έχει όλες τις πιθανότητες να οδηγήσει την αγορά υψηλότερα", ανέφερε η BCS Global Markets.
Οι μετοχές άνοιξαν υψηλότερα, επιστρέφοντας προς τα υψηλά περίπου έξι εβδομάδων που είχαν σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα.
Ο δείκτης RTS σε δολάριο σημείωσε άνοδο 1,8% στις 1.114,0 μονάδες.
Ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι ενισχύεται 1,7% στις 2.191 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης