Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ρωσία επανεκκινούν τις συζητήσεις για τα πυρηνικά, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΗΠΑ και Ρωσία επανεκκινούν τις συζητήσεις για τα πυρηνικά, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ρωσία απαγόρευσε την επιθεώρηση του πυρηνικού οπλοστασίου της από Αμερικανούς ελεγκτές τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενη ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρόκειται να επενακκινήσουν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες τις συζητήσεις για την επιθεώρηση του πυρηνικού οπλοστασίου τους, στο πλαίσιο της συνθήκης START (Strategic Arms Reduction Treaty).
Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές θα έχουν αυτές τις συζητήσεις από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ετοιμάζεται μια συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους, χωρίς να αναφέρει το πότε ή το που θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν θα διεξαχθεί στη Βιέννη, όπως άλλες παρόμοιες συναντήσεις με τη ρωσική πλευρά και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ ελπίζουν σε εποικοδομητικό κλίμα.
Η Ρωσία απαγόρευσε την επιθεώρηση του πυρηνικού οπλοστασίου της από Αμερικανούς ελεγκτές τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενη ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Η τελευταία φορά που η διμερής συμβουλευτική επιτροπή (BCC) των δύο χωρών συνεδρίασε ήτα τον Οκτώβριο του 2021, πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης