Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: Παρουσιάστηκε το ταμείο για τις...μελλοντικές πανδημίες και τα μελλοντικά εμβόλια - Ζητά περισσότερα χρήματα

G20: Παρουσιάστηκε το ταμείο για τις...μελλοντικές πανδημίες και τα μελλοντικά εμβόλια - Ζητά περισσότερα χρήματα

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας ζητά μεγαλύτερη στήριξη

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo δήλωσε την Κυριακή 13/11 κατά την παρουσίαση του ταμείου της Ομάδας των 20 (G20) για την πανδημία ότι τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για να βελτιώσουν το επίπεδο ετοιμότητας για μελλοντικές πανδημίες δεν επαρκούν.
Το ταμείο που παρουσιάστηκε από την Ινδονησία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G20, απευθύνεται σε χώρες χαμηλού προς μεσαίου εισοδήματος προκειμένου να χρηματοδοτήσει προσπάθειες όπως η παρακολούθηση, η έρευνα και η καλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια για τις μελλοντικές πανδημίες, τις οποίες έχουν ήδη προβλέψει οι ισχυροί και η Big Pharma.
"Περιμένω μεγαλύτερη στήριξη", δήλωσε ο πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση στο Μπαλί, όπου η G20 πραγματοποιεί τη σύνοδό της αυτή την εβδομάδα.

Διεθνείς οργανισμοί και Ιδρύματα

Το ταμείο έχει συγκεντρώσει έως τώρα περίπου 1,4 δισεκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων συνεισφορών από την Ινδονησία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από χορηγούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Ίδρυμα του Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησαν σε μελέτη τους ότι το ετήσιο χρηματοδοτικό κενό για την ετοιμότητα απέναντι σε μια μελλοντική πανδημία ανέρχεται στα 10,5 δισεκ. δολάρια.
Η υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Sri Mulυani Idraςati δήλωσε ότι το ταμείο αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος με συνεισφορές από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία.
Δεν διευκρίνισε τα ποσά που θα δοθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης