Τελευταία Νέα
Πολιτική

Watergate Μητσοτάκη ή Novartis Νο2; - Σε διάταξη μάχης τα επιτελεία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για πολύμηνη κόντρα μέχρι εσχάτων

Watergate Μητσοτάκη ή Novartis Νο2; - Σε διάταξη μάχης τα επιτελεία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για πολύμηνη κόντρα μέχρι εσχάτων
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατέδειξε τη θέληση της βάσης να προχωρήσει μπροστά και να μην εισέλθει το κόμμα σε κάποια εσωστρέφεια
Σχετικά Άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός τόσο θα σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το χρεώσει προσωπικά στον Πρωθυπουργό ώς το Watergate του Μητσοτάκη και από την άλλη η Νέα Δημοκρατία θέλει να το καταχωρήσει προς την κοινή γνώμη ως «Νovartis Νο2».
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας κατέδειξε τη θέληση της βάσης να προχωρήσει μπροστά και να μην εισέλθει το κόμμα σε κάποια εσωστρέφεια την οποία φέρνουν δηλώσεις τύπου Όλγας Κεφαλογιάννη, Κώστα Τζαβάρα κ.α. Στο ΒΝ έλεγε κορυφαίος κοινοβουλευτικός ότι στη ΝΔ προετοιμαζόμαστε για σκληρή μάχη μηνών για αυτές τις εκλογές. Αν τώρα έχει αρχίσει το σκληρό ροκ μεταξύς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, φανταστείτε τι θα γίνει λίγο πριν τις εκλογές.

Αυτή θα είναι η επιχειρηματολογία ΝΔ για τις υποκλοπές – Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει στις επόμενες αποκαλύψεις που θα «εμπλέκουν τον Πρωθυπουργό» να απαντάνε
1. Με το πλημμέλημα από κακούργημα που έκανε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ το αδίκημα της παρακολούθησης με λογισμικά
2. Τη σχέση Λαβράνου-Λιάκου-Τόσκα ως αντιστάθμισμα στις σχέσεις Δημητριάδη-Λαβράνου, δηλαδή ο Λαβράνος ήταν διακομματικός φίλος
3. Την παρακολούθηση της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργούς (Σαγιάς-Πιτσιόρλας) την οποία ήξερε ο Α. Τσίπρας
4. Τη μείωση των εισαγγελέων (από 2 σε 1) για την απόφαση παρακολούθησης ενός προσώπου που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αντιπέρα όχθη το κρίσιμο είναι να αποδείξουν –εάν ισχύει- ότι το κέντρο που έδινε εντολές για τη παρακολούθηση με το predator ήταν στο Μαξίμου ή στην ΕΥΠ. Και στις δύο περιπτώσεις ακουμπάνε τον Πρωθυπουργό.

Περιοδείες Πρωθυπουργό σε Φωκίδα, Άμφισσα – Σε εγρήγορση η γραμματεία και κλιμάκια

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα θα περιλαμβάνει περιοδείες παντού.
Σήμερα θα βρεθεί στην Άμφισσα ενώ το δίδυμο Μαρινάκη-Κονταδάκη τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στον Κορυδαλλό μία περιοχή που ανήκει στη Β’ Πειραιά, κρίσιμη περιφέρεια αποτελούμενη κυρίως από λαϊκά στρώματα, μία περιφέρεια βαρόμετρο για την δυσαρέσκεια του κόσμου ή την αποδοχή του απέναντι στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, υπάρχουν και τα ξεχωριστά κλιμάκια υπουργών-βουλευτών που οργώνουν την περιφέρεια. Εχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης Τσιάρας βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία σε περιοδεία με τους τοπικούς βουλευτές ενώ στη μάχη έχουν μπει ακόμα και οι γενικοί γραμματείς για να ενημερώσουν το κόσμο για τις δράσεις των υπουργείων.

Ετοιμάζεται το Μαξίμου για σκληρή προεκλογική μάχη

Όπως έχουμε πει μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού και την ψήφισή του στις 17/12, αρχίζει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας από πλευράς βουλευτών σε πιο εντατικούς ρυθμούς.
Στο Μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη προετοιμάζονται για μία πολύ σκληρή μάχη.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Θοδωρής Λιβάνιος τσεκάρει τις δημοσκοπήσεις, ο Άκης Σκέρτσος – έχει ανεβασμένες μετοχές το τελευταίο διάστημα- ετοιμάζει τον απολογισμό της κυβέρνησης, ο Γιάννης Μπρατάκος βλέπει βουλευτές, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ελέγχει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και έχει συγκεκριμένες «μυστικές» αποστολές ενώ ο Χάρης Θεοχάρης συντάσσει το νέο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Όχι στην εσωστρέφεια τώρα που βρίσκουν βηματισμό

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εκεί θα ήθελαν να μπει το κόμμα σε ένα κύκλο εσωστρέφειας τώρα που έχουν βρει βηματισμό αλλά και που έχουν αρχίσει να έχουν μειώσει την διαφορά από την ΝΔ, τουλάχιστον στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Γι’ αυτό και η γκάφα της Θεανώς Φωτίου στηλιτεύτηκε πολύ από όλα τα στελέχη και το άδειασμά της από την ηγεσία του κόμματος ήταν καταφανές.
Αφού δεν παρουσιάστηκε ούτε καν στη συζήτηση στην Βουλή ως αρμόδια τομεάρχης για το νομοσχέδιο για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να τραυματίσει την εικόνα του Κ.Μητσοτάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πειστεί ότι το ζήτημα των υποκλοπών –ακόμα και χωρίς απτές αποδείξεις- θα τραυματίσει την εικόνα του Πρωθυπουργού.
Και μόνο που φέρνουν νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις καταλαβαίνει ο απλός πολίτης ότι υπάρχει ενοχή από μεριάς Μαξίμου, λένε κορυφαία στελέχη.
Στο ενημερωτικό που μοιράστηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται διαρκώς ότι τα στελέχη στις δημόσιες εμφανίσεις του θα πρέπει να λένε ότι είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη.
Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αργά ή γρήγορα ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει στη Βουλή.
Η σκέψη είναι μετά από κάποιες νέες αποκαλύψεις να τεθεί το ζήτημα της μομφής κατά της κυβέρνησης που θα φέρει τον Πρωθυπουργό αναγκαστικά στη Βουλή να απαντήσει. Επιζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μία κόντρα στη Βουλή για επικοινωνιακούς λόγους.

Προμηνύεται μεγάλη σύγκρουση στις 30/11

Κομβική μέρα σύγκρουσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, θεωρείται η 30η Νοεμβρίου όπου θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των παρακολουθήσεων, η ακρόαση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και των κ.κ Φέλιξ Μπίζιου, Γιάννη Λαβράνου και Τάλ Ντίλαν που φέρεται να σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και έχουν σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator.
Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης