Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky επιχείρησε να εξαπατήσει το ΝΑΤΟ και να το σύρει σε Γ’ Παγκόσμιο - Παραδοχή της ήττας της Ουκρανίας... μέσω Πολωνίας

Ο Zelensky επιχείρησε να εξαπατήσει το ΝΑΤΟ και να το σύρει σε Γ’ Παγκόσμιο - Παραδοχή της ήττας της Ουκρανίας... μέσω Πολωνίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας γνώριζε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις δικές του δυνάμεις... αλλά κατηγόρησε τη Ρωσία ποντάροντας σε ένα σενάριο Αποκάλυψης
Σχετικά Άρθρα

Το πρόσφατο πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία λίγο έλειψε να οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, εξέλιξη που θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο σενάριο που όλοι θέλουν αν αποφύγουν: σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο και πιθανότατα σε έναν πυρηνικό πόλεμο λόγω του οπλοστασίου που διαθέτουν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.
Η επίσημη εκδοχή – που συμμερίζονται τόσο η Πολωνία όσο και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ - λέει πως ο πύραυλος που έπεσε στο πολωνικό έδαφος εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία προκειμένου να αναχαιτίσει ρωσικό πύραυλο.
Ένα καίριο ερώτημα όμως που τίθεται είναι εάν η Ουκρανία γνώριζε τις πραγματικές συνθήκες και εάν με την επιμονή της πως ο πύραυλος ήταν ρωσικός, επιχείρησε να παραπλανήσει το ΝΑΤΟ και να το σύρει σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Zelensky γνώριζε

Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.
Προφανώς και η ουκρανική ηγεσία γνώριζε καλά τι συνέβη, αλλά αποφάσισε να διαδώσει την πιο επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας στην ιστορία, σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Zelensky ψευδόταν, όταν και ενώ γνώριζε πως ο κατά λάθος βομβαρδισμός της Πολωνίας προήλθε από τις δυνάμεις του, υποστήριζε ότι αυτός οφειλόταν σε «ρωσικό πυραυλικό χτύπημα» στη «συλλογική ασφάλεια» και καλούσε το ΝΑΤΟ να δράσει.
Απέναντι σε αυτό το «αίτημα» ο πρόεδρος Biden ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και από την αρχή υποστήριξε πως τα πρώτα στοιχεία αμφισβητούσαν πως η Ρωσία ήταν πίσω από αυτό το πυραυλικό χτύπημα, ενώ στη συνέχεια τρεις Αμερικάνοι αξιωματούχοι αμφισβητούσαν μέσω του Associated Press την εκδοχή Zelensky, αναφέροντας πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές και όχι από τις ρωσικές δυνάμεις.
Είναι προφανές πως εάν ο Biden και οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι πίστευαν πως όντως οι Ρώσοι ήταν πίσω από αυτήν την επίθεση – σκόπιμη ή όχι -, θα αντιδρούσαν τελείως διαφορετικά εξαρχής λόγω της δέσμευσης τους για τη συλλογική ασφάλεια, όπως προβλέπει το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Όμως το ΝΑΤΟ δεν θεώρησε υπεύθυνη τη Μόσχα για αυτήν την επίθεση.

Συνωμότης το Κίεβο

Το συμπέρασμα αυτό οδηγεί στην εκτίμηση πως το Κίεβο πραγματικά συνωμότησε προκειμένου να σύρει το ΝΑΤΟ ώστε να αρχίσει ένας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος.
Αλλά αυτό οδηγεί σε ένα ακόμα συμπέρασμα.
Ότι δηλαδή η Ουκρανία δεν κερδίζει στον πόλεμο.
Διότι εάν πράγματι κέρδιζε τότε ο Ουκρανός πρόεδρος (όπως και ο υπουργός Εξωτερικών του) δεν θα έλεγε ψέματα σε όλο τον πλανήτη πως η Ρωσία φταίει για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, όταν γνώριζε πως ήταν οι δικές του δυνάμεις που βομβάρδισαν την Πολωνία, κάτι που προφανώς και αποδεικνύει την πρόθεση του να χειραγωγήσει το ΝΑΤΟ προκειμένου να αντιδράσει άμεσα.
Μια επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας είτε εντός των συνόρων της ως είχαν από το 2014 είτε στις ουκρανικές επαρχίες που προσάρτησε πρόσφατα, θα πυροδοτούσε μια ευρύτερη στρατιωτική σύγκρουση.

Σενάριο αποκάλυψης

Το γεγονός ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του Κιέβου κυριολεκτικά συνωμότησαν για να θέσουν σε εφαρμογή αυτό το σενάριο αποκάλυψης, περί Γ’ Παγκοσμίου πολέμου, υποδηλώνει ότι η Ουκρανία δεν είναι και τόσο σίγουρη ούτε για τις στρατιωτικές της επιτυχίες ούτε για την έκβαση του πολέμου.
Αντιθέτως, φαίνεται να φοβάται τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν περί «προσέγγισης» ΗΠΑ και Ρωσίας για μια κατάπαυση πυρός ή για περιορισμό της στρατιωτικής βοήθειας του ΝΑΤΟ, κάτι που εκτιμά πως μπορεί να οδηγήσει σε αφόρητη πίεση για να υπάρξει ένας συμβιβασμός με τη Μόσχα.
Αυτό είναι ένα σενάριο που φαντάζει ως απαράδεκτο τόσο για το υπερ-εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου όσο και για εκείνους που προσδοκούν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα επιτύχουν το μέγιστο, δηλαδή να απελευθερώσουν την Κριμαία, το Donbass αλλά και της περιοχής της «Novorussia» που προσαρτήθηκαν πρόσφατα από τη Ρωσία.
Εάν αποτύχει αυτό το σχέδιο, τότε θεωρείται αδύνατο για τον Zelensky να μπορέσει να διατηρηθεί στην εξουσία λόγω των λαϊκών διαδηλώσεων που θα πρέπει να αναμένονται.

Ρίσκο πυρηνικής σύγκρουσης

Συνεπώς, φαντάζει απόλυτα σύμφωνο με τα πολιτικά της συμφέροντα, η ουκρανική κυβέρνηση να θέλησε να εξαπατήσει το ΝΑΤΟ να αρχίσει έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, λέγοντας ψέματα για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία και αποδίδοντας την ευθύνη στη Ρωσία.
Η ουκρανική κυβέρνηση θα προτιμούσε ένα σενάριο πυρηνικής αποκάλυψης από το να ρισκάρει πιθανή ανατροπή της μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης.
Πρόκειται για μια παραδοχή που οι πολίτες στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να συνεκτιμήσουν δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις τους είναι αυτές που επιδοτούν την πολεμική μηχανή του Κίεβου, το οποίο φαίνεται πως δεν δίστασε να πει ψέματα όχι μόνο στο λαό της αλλά σε όλο τον κόσμο, ποντάροντας στο πλέον καταστροφικό σενάριο.

Δεν είναι μόνο η Πολωνία, οι 7 ουκρανικές επιθέσεις κατά του ΝΑΤΟ που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ

Κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένα πέσει θύματα των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Μόλις οι Βρυξέλλες ήταν έτοιμες να εφαρμόσουν το Άρθρο 5 για τη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ και να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρωσία, αποδείχθηκε ότι η Ουκρανία προκαλούσε ζημιά στα μέλη της Συμμαχίας.
(1) Το βράδυ της 2ας Μαρτίου, ένα ρουμανικό αεροσκάφος MiG-21 Lancer που περιπολούσε στην περιοχή πάνω από τη Δοβρούτζα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

13 λεπτά μετά την αναχώρηση, το μαχητικό καταρρίφθηκε από ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300.
Ο πιλότος σκοτώθηκε.
(2) Αμέσως, ένα ρουμανικό ελικόπτερο διάσωσης στάλθηκε για να αναζητήσει τον πιλότο, αλλά το δεύτερο αεροσκάφος προφανώς καταρρίφθηκε επίσης από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.
Και οι 7 ειδικοί που επέβαιναν στο σκάφος σκοτώθηκαν.
(3) Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, στις 10 Μαρτίου, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Tu-141 Strizh σοβιετικής κατασκευής χτύπησε την Κροατία.
Διέσχισε τη Ρουμανία και την Ουγγαρία και στη συνέχεια εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κροατίας και συνετρίβη κοντά σε φοιτητική εστία στο Ζάγκρεμπ.

Εγκλήματα και στην Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης σκοτώσει πολίτες χωρών του ΝΑΤΟ που ήρθαν στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για υποτιθέμενους ανθρωπιστικούς σκοπούς.
(4) Στις 13 Μαρτίου, στην περιοχή Irpen κοντά στο Κίεβο, μέλη της ουκρανικής εδαφικής άμυνας πυροβόλησαν το αυτοκίνητο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου από τους New York Times, του Brent Renaud, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν ως αξιωματικός της CIA στο Ιράκ.
Πολλά σκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ έπεσαν επίσης θύματα της δραστηριότητας του Ουκρανικού Ναυτικού.
(5) Στις 3 Μαρτίου, το εσθονικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Helt ανατινάχθηκε από ουκρανική ναυτική νάρκη στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού. 4 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.
(6)
Στις 9 Σεπτεμβρίου, ένα ρουμανικό ναρκαλιευτικό ανατινάχθηκε από νάρκη του ουκρανικού ναυτικού κοντά στην Κωνστάντζα.
(7) Στις 9 Νοεμβρίου, ένα τουρκικό σκάφος ανατινάχθηκε στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας.

Επιθέσεις στην Ευρώπη

Επιπλέον, οι Ουκρανοί  υποστηρίζουν εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη και προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα εδάφη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον ιστότοπο South Front.
Στις 16 Νοεμβρίου, οι ιταλικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Order of Hagal», συμπεριλαμβανομένου ενός Ουκρανού που ήταν υπεύθυνος για επαφές με ανατρεπτικές και παραστρατιωτικές ομάδες νεοναζί που δρούσαν στην Ουκρανία.

Η Πολωνία

Πιο πρόσφατα, ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στις 15 Νοεμβρίου, όταν ένας πύραυλος έπληξε το πολωνικό χωριό Przevodow, σκοτώνοντας 2 Πολωνούς πολίτες και καταστρέφοντας ένα τρέιλερ τρακτέρ.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών από το σημείο στο διαδίκτυο, έγινε φανερό ότι επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο S-300.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κατηγορήσει τη Ρωσία.
Ως αποτέλεσμα, με εμφανή απογοήτευση, η Πολωνία, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν με τα συμπεράσματα ότι ο πύραυλος πιθανότατα ανήκε στην Ουκρανία.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είπε ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, η Ουάσιγκτον θα θεωρήσει ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε αυτό.
Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία συνεχίζει να απειλεί τακτικά την ασφάλεια των πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ρωσία είναι πάντα ο κύριος ένοχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης