Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρυφή δύναμη: Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιο θανατηφόρο όπλο στην Ουκρανία - Τα βαριά φλογοβόλα Solntsepyok

Κρυφή δύναμη: Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιο θανατηφόρο όπλο στην Ουκρανία - Τα βαριά φλογοβόλα Solntsepyok
Αυτά τα συστήματα ακινητοποιούν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και σε νέες τροποποιήσεις μπορούν επίσης να χτυπήσουν τανκς

Στις 17 Νοεμβρίου, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF, χρησιμοποιώντας τα συστήματα φλογοβόλων TOS-Solntsepyok, χτυπούν τη βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Artyomovsk.
Πρόκειται για πλάνα επίδειξης που καταδεικνύουν τη ζήτηση για «Suns» στην «Επιχείρηση Z».
Και υπήρξαν πολλά τέτοια βίντεο τους τελευταίους μήνες.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Uralvagonzavod παρέδωσε στο Υπουργείο Άμυνας πριν από το χρονοδιάγραμμα μια παρτίδα συστημάτων φλογοβόλων Solntsepyok.
Ωστόσο, σύντομα το "Solntsepyok" μπορεί να αντικαταστήσει συστήματα στα στρατεύματα.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μια τέτοια απόφαση έχει καθυστερήσει πολύ και στόχος της μπορεί να είναι η βελτίωση όλων των βασικών χαρακτηριστικών μάχης, καθώς και η απλοποίηση της λειτουργίας και της χρήσης στη μάχη.

TOS "Solntsepyok" - χαρακτηριστικά και πεδίο βολής

Τα βαριά συστήματα φλογοβόλων εκτελούν τις λειτουργίες του MLRS και επιλύουν καθήκοντα υποστήριξης πυρός για μονάδες δεξαμενών και μηχανοκίνητων τυφεκίων.
Τέτοια όπλα χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις RCBZ.
678731468289.6749_1_1.jpg

Αυτά τα συστήματα ακινητοποιούν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και σε νέες τροποποιήσεις μπορούν επίσης να χτυπήσουν τανκς. Οι TOS είναι αποτελεσματικοί στην καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού σε ανοιχτές περιοχές και σε αμυντικές δομές.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια συστήματα αποδεικνύονται ένα μέσο ταχείας αντίδρασης για την άμεση ήττα ενός αναγνωρισμένου εχθρού. Η ζημιά από το TOS είναι μεγάλη - αν μπορείς να κρυφτείς σε μια τάφρο από μια συμβατική βολή MLRS, τότε δεν μπορείς να κρυφτείς από έναν θερμοβαρικό πύραυλο.
Σε αντίθεση με το συμβατικό MLRS, η καταστροφική επίδραση του TOS επιτυγχάνεται κυρίως όχι λόγω θραυσμάτων και κρουστικού κύματος, αλλά λόγω υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης. Στη δεκαετία του '70 εμφανίστηκε το TOS-1 "Pinocchio", το οποίο με τη σειρά του το 2001 αναπτύχθηκε σε TOS-1A "Sun".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης