Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασε ο Trump: Ντροπή - Διορίζουν εισαγγελέα για μένα, επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις

Ξέσπασε ο Trump: Ντροπή - Διορίζουν εισαγγελέα για μένα, επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις
«Είναι ντροπή, το κάνουν αυτό μόνο και μόνο επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο διορισμός ανεξάρτητου εισαγγελέα για να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του είναι «άδικος» και «πολιτικός», δήλωσε ο Donald Trump σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox.
Καταγγέλλοντας «τη χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης» στην αμερικανική ιστορία, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις έρευνες.
«Επί έξι χρόνια το περνάω αυτό και δεν πρόκειται να το περάσω άλλο», δήλωσε.
«Είναι ντροπή, το κάνουν αυτό μόνο και μόνο επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος που ανακοίνωσε πριν από τρεις ημέρες την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Εισαγγελέας ειδικός σε …εγκλήματα πολέμου


Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης διόρισε «προς το δημόσιο συμφέρον» έναν ειδικό εισαγγελέα σε εγκλήματα πολέμου για να ηγηθεί με τρόπο ανεξάρτητο των ερευνών για τον Trump.
Ο Merrick Garland ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας ότι ανέθεσε αυτή την εξαιρετικά «ευαίσθητη» αποστολή στον Jack Smith, εισαγγελέα που εδρεύει στη Χάγη του Ειδικού Δικαστηρίου για το Κόσοβο.
«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, κυρίως της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου στις επόμενες προεδρικές εκλογές και της πρόθεσης του νυν προέδρου να θέσει υποψηφιότητα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να διορίσω έναν ειδικό εισαγγελέα», δήλωσε ο Garland.
Ο Smith αναλαμβάνει αμέσως τα ηνία σε δύο χωριστές έρευνες που διεξάγονται επί μήνες από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη: η πρώτη αφορά τις συνέπειες των προεδρικών εκλογών του 2020, η δεύτερη αφορά τη διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο εμπιστευτικών εγγράφων που υποτίθεται ότι έπρεπε να ήταν αρχειοθετημένα.
Ο εισαγγελέας, σε ανακοίνωσή του, υποσχέθηκε αμέσως ότι θα ενεργήσει γρήγορα, ενδελεχώς και με πλήρη ανεξαρτησία.
«Σκοπεύω να ασκήσω ανεξάρτητη κρίση και θα προχωρήσω τις έρευνες γρήγορα και ενδελεχώς, όποια κι αν είναι τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τα γεγονότα και το νόμο», δήλωσε ο Smith.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης