Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτρόπαιο έγκλημα της 80ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας – Σκότωσαν 11 άοπλους ρώσους στο Luhansk - Kadyrov: Έρχονται τρομερά αντίποινα

Αποτρόπαιο έγκλημα της 80ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας – Σκότωσαν 11 άοπλους ρώσους στο Luhansk - Kadyrov: Έρχονται τρομερά αντίποινα
Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο χωριό Makeyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) από στρατιώτες της 80ης Ταξιαρχίας Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Έντεκα ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από στρατιώτες της 80ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας και δεν είναι το μόνο περιστατικό από τους Ουκρανούς που αποδεικνύονται αδίστακτοι…Τρομερά αντίποινα προανήγγειλε ο ηγέτης των Τσετσένων Ramzan Kadyrov. 
Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο χωριό Makeyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) από στρατιώτες της 80ης Ταξιαρχίας Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων….
«Η 80η Ταξιαρχία Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών θα είναι πλέον ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός για τους στρατιώτες της Ρωσίας… μετά από όσα διέπραξαν στο χωρίο Makeyevka»

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση για τη μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών από τον ουκρανικό στρατό.
Η Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν τουλάχιστον 10 άοπλους Ρώσους στρατιώτες που είχαν συλληφθεί στο έδαφος του Luhansk…

Δυστυχώς, είναι απίθανο οι εκκλήσεις της ρωσικής πλευράς για διερεύνηση της δολοφονίας άοπλων Ρώσων αιχμαλώτων στο Makeevka να οδηγήσουν σε πραγματική έρευνα.
Οι δυτικοί διπλωμάτες και η προπαγάνδα θα αγνοήσουν όπως πάντα την εγκληματικότητα του καθεστώτος της Ουκρανίας και θα συνεχίσουν να προωθούν τους επιβεβαιωμένους εγκληματίες πολέμου ως «ήρωες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία».

Επιπλέον, ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν εγκλήματα πολέμου από τις δυνάμεις του Κιέβου καταδεικνύει ότι διαπράττονται σκόπιμα.
Όλες αυτές οι περιπτώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά του μίσους και αυτό θέλουν πραγματικά όσοι υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου.
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Putin είχε αναφέρει ότι θα ήταν ευκολότερο για τη Ρωσία να διαπραγματευτεί με τον ουκρανικό στρατό παρά με πολιτικούς.

Παρέμβαση ΟΗΕ…

Ο ΟΗΕ θα διερευνήσει τις αναφορές για την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Καλούμε όλα τα μέρη στη σύγκρουση να διερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη» ανέφερε ο ΟΗΕ.
Νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση για το γεγονός της μαζικής εκτέλεσης αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτικών από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ 

Η Μόσχα έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres. σχετικά με τη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Ουκρανών προς τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε στο Twitter το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ο Dmitry Polyanskiy, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό
«Σήμερα στείλαμε μια επιστολή για αυτό το θέμα στον António Guterres και ζητήσαμε να τη διανείμουμε ως επίσημο έγγραφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει», έγραψε ο διπλωμάτης.
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες αγνοούν αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα των αρχών του Κιέβου κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, καθιστώντας συνένοχους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

1-18-768x533.jpg
ouurrrkkknnnn3s.png

Kadyrov: Θα υπάρξουν τρομερά αντίποινα

O επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov , δήλωσε ότι η τιμωρία των αυτουργών τη δολοφονία Ρώσων αιχμαλώτων από τον ουκρανικό στρατό θα πρέπει να γίνει σύντομα
«Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι κατηγορηματικά αδύνατο να αιχμαλωτίσει κανείς τέτοιους δολοφόνους.
Όχι μόνο διέπραξαν ένα έγκλημα, αυτοί οι οπαδοί του Σατανά το δημοσίευσαν κυνικά στο διαδίκτυο, νιώθοντας απόλυτη ατιμωρησία και έλλειψη ενοχής.
Είμαι βέβαιος ότι η τιμωρία για το έγκλημα θα συμβεί.
Η εκδίκηση δεν θα αργήσει να έρθει», έγραψε ο Kadyrov στο Telegram.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσετσενίας ζήτησε από τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις εκτελέσεις κρατουμένων
Διευκρίνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν οι δράστες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τους αξίζει κανένα δικαίωμα και γενικά αποδεκτούς κανόνες.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός σκότωσε σκόπιμα 10 Ρώσους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν.
Βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους που έχουν παραδοθεί και είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος εντοπόσηκε στο Διαδίκτυο την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με τον Valery Fadeev , πρόεδρο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , αυτό συνέβη στη Makeyevka .
Ο επικεφαλής του HRC χαρακτήρισε αυτό το περιστατικό επιδεικτικό προκλητικό έγκλημα και είπε ότι θα απαιτήσει διεθνή έρευνα.
Το βίντεο θα σταλεί στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον ΟΑΣΕ , το Συμβούλιο της Ευρώπης , τη Διεθνή Αμνηστία , τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλους οργανισμούς.
Την ίδια ώρα, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ξεκίνησε ποινική έρευνα για αυτό το γεγονός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης