Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 890 μονάδες με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 890 μονάδες με το βλέμμα στα αποτελέσματα

ΑΓΟΡΑ: Στα αποτελέσματα θα είναι στραμμένα τα βλέμματα και σήμερα και αύριο. Μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν και μεταξύ αυτών ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil κ.α. Έχουμε στη στήλη σχετικό θέμα με εκτιμήσεις για περισσότερη μελέτη. Οι αγορές στην Ευρώπη άνοιξαν σταθεροποιητικά. Με οριακή άνοδο το δικό μας άνοιγμα.

ΔΕΗ: Είναι μεγάλο το νούμερο της έκτακτης φορολογίας και στο τρίμηνο η τελική γραμμή μπορεί να εμφανίσει ζημιά κοντά στα 300 εκατ. ευρώ λένε αναλυτές. Σε συγκρίσιμη βάση μάλλον ο στόχος της διοίκησης για EBITDA κοντά στα 800 εκατ. ευρώ μπορεί να επιβεβαιωθεί. Με ήπια άνοδο άνοιξε η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Τα αποτελέσματα για ένα ακόμη τρίμηνο θα έρθουν να μας υπενθυμίσουν πως είναι εταιρειάρα. Θα έχει ενδιαφέρον η τηλεδιάσκεψη αύριο για να δούμε τι θα πει η διοίκηση αναφορικά με την εκτίμηση που είχε δώσει για τα EBITDA (πάνω από 700 εκατ. ευρώ). Με απώλειες περίπου 1% στο ξεκίνημα και βλέπουμε υψηλό όγκο συναλλαγών. Φεύγουν και σήμερα, όπως και χθες κάποιες ανοικτές εντολές αγοράς περιορίζοντας τις απώλειες και αυξάνοντας τον όγκο πάνω από 60 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς εξακολουθεί να ξεχωρίζει και έχει βρεθεί πάνω από τα 1,40 ευρώ. Το ράλι που έχει κάνει έχει οδηγήσει τη μετοχή σε άνοδο 8% από την αρχή του έτους. Είχε βέβαια φτάσει το Φεβρουάριο πάνω από τα 1,60 ευρώ, επομένως δεν έχουμε ακόμα νέα υψηλά. Είχε πάει βέβαια και τον Ιούνιο στο 1 ευρώ. Όλα είναι θέμα timing…

Υποχωρεί η Eurobank που χθες είχε μεγάλη άνοδο και οριακά η Εθνική. Η Alpha Bank έχει μικρή άνοδο.

ΕΧΑΕ: Καλά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα λόγω του υψηλότερου των εκτιμήσεων τζίρου. Τα καθαρά κέρδη ωστόσο μειώθηκαν λίγο διαμορφούμενα στα 6,8 εκατ. ευρώ με το καθαρό ταμείο να είναι στα 61,7 εκατ. ευρώ ή 1,02 ευρώ ανά μετοχή. Κάποιοι αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν μείωση του τζίρου στις αγορές λόγω της ύφεσης και του πληθωρισμού. Καταλύτης για το Χ.Α. το αποτέλεσμα των εκλογών και η επενδυτική βαθμίδα.

IDEAL: Καλά σημειώνουν οι αναλυτές πως ήταν και τα δικά της αποτελέσματα. Η επιστροφή κεφαλαίου των 0,12 ευρώ ανά μετοχή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

EPSILON NET: Σχεδόν τα διπλασίασε τα κέρδη προ φόρων στο εννέαμηνο. Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 45,7 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 60%, τα EBITDA στα 13,7 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ (+75,17%) και τα κέρδη προ φόρων στα 10,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 92,19%. Τα μεγέθη είναι ενισχυμένα λόγω οργανικής ανάπτυξης αλλά και λόγω των εξαγορών. Τα καλά αποτελέσματα της δίνουν άνοδο 3%. Η αποτίμηση στα 329 εκατ. ευρώ.

QUEST: Αύριο το δικό της τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή άνοιξε με 3 τεμάχια στο +2,09%. Προφανώς και είναι απογοητευτικό να βλέπεις μετοχή του FTSE 25 με αποτίμηση 470 εκατ. ευρώ να μην μπορεί να κάνει πράξη της προκοπής στο άνοιγμα. Τι να περιμένεις μετά από τα μικρά χαρτιά.

ΕΛΤΟΝ: Όταν θα βγάλει 9μηνο θα τη θυμηθούν και πάλι. Νομίζουμε πως φέτος η χρονιά θα πάει εξαιρετικά. Εξαιρετικά φθηνή η μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πολύ καλά και τα δικά της αποτελέσματα. Τα κέρδη προ φόρων στα 1,22 εκατ. ευρώ από 740 χιλ. ευρώ με το τζίρο να ενισχύεται 46% και την εταιρεία να ανακοινώνει υψηλό ανεκτέλεστο. Η αποτίμηση των 10 εκατ. ευρώ μάλλον στο σύνολο της χρήσης θα δώσει χαμηλό p/e.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνει κάπως καλύτερο όγκο από όσο μας έχει συνηθίσει για ξεκίνημα και ενισχύεται 0,71%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης