Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lavipharm: Αναταξινόμηση δανείων λόγω αθέτησης όρων

Lavipharm: Αναταξινόμηση δανείων λόγω αθέτησης όρων
Σε αναταξινόμηση δανείων λόγω αθέτησης όρων προχωρά η Lavipharm

Η Διοίκηση του Ομίλου της εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Φαρμακευτικών, Χημικών και Καλλυντικών Προϊόντων LAVIPHARM A.E.» με αρ. ΓΕΜΗ 000298301000, προβαίνει σε αναταξινόμηση μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων σε βραχυπρόθεσμες λόγω αθέτησης όρων μακροπρόθεσμων δανειακών συμβάσεων, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 74 του ΔΛΠ 1 και ενημερώνει σχετικώς για τα κατωτέρω:
Η Εταιρεία καθώς και οι θυγατρικές της «LAVIPHARM HELLAS Ανώνυμη Εταιρεία Φαρμακευτικά – Καλλυντικά», «LAVIPHARM ACTIVE SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, «PHARMA PLUS EΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ », «CASTALIA Laboratoires Dermatologiques Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Φάρμακα – Καλλυντικά» και «PHARMA LOGISTICS Αποθήκευση και Διαχείριση Φαρμακευτικών Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία», έχουν συνάψει την από 16.06.2017 Σύμβαση Αναδιάρθρωσης Δανεισμού με τις πιστώτριες τράπεζες Τράπεζα Eurobank A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. και ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Δυνάμει της Σύμβασης Αναδιάρθρωσης Δανεισμού, ο Όμιλος προχώρησε στην τροποποίηση προϋφιστάμενων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων με κεφαλαιοποίηση των τόκων τους σε δάνεια τακτής λήξης. Τα δάνεια επιβαρύνονται με κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο συντίθεται με Euribor πλέον σταθερού περιθωρίου βάσει των σχετικών συμβάσεων. Η αποπληρωμή των δανείων τακτής λήξης, προβλέπεται από τις συμβάσεις σταδιακά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Οι συμβάσεις των δανείων τακτής λήξης ορίζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που συνιστούν παράλειψη εκπλήρωσης συμβατικής υποχρέωσης, ενδεικτικά:

μη πληρωμή των οφειλόμενων σύμφωνα με τη σύμβαση, μεταβίβαση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων χωρίς την έγκριση των ομολογιούχων, ουσιαστική μεταβολή προς το χειρότερο στην οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, μείωση μετοχικού κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης Δανεισμού, ο Όμιλος, μεταξύ των άλλων όρων, έχει αναλάβει τις παρακάτω συμβατικές υποχρεώσεις:

- την τήρηση χρηματοοικονομικών δεικτών σε επίπεδο Ομίλου οι οποίοι αφορούν

• «Κάλυψης Τόκων»
• «Καθαρών Δανειακών Υποχρεώσεων/EBITDA»
• «Διαθέσιμες Ταμειακές Ροές για Εξυπηρέτηση Δανεισμού»

- τη μη λύση οποιαδήποτε εταιρείας που ανήκει στον Όμιλο,

- την καταβολή των δόσεων για την αποπληρωμή του δανείου,

- τη μη εκποίηση, παραχώρηση της χρήσης καθ’ οιονδήποτε τρόπο οποιαδήποτε κινητής ή και ακίνητης περιουσίας

- τη μη αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων έως και την 31.12.2023.

- τη μη διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εταιρικού μετασχηματισμού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης