Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Οφείλουμε με το τραπεζικό σύστημα και την Τράπεζα της Ελλάδος να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας για τον πολίτη

Σταϊκούρας: Οφείλουμε  με το τραπεζικό σύστημα και την Τράπεζα της Ελλάδος να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας για τον πολίτη
Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις με τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες, τονίζοντας πως «μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη περίοδο»

Την αισιοδοξία του πως μελλοντικά μπορεί να δημιουργηθεί ένας πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως η δυναμική της οικονομίας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το παραπάνω ενδεχόμενο είναι ορατό.
«Αν υπάρξει φέτος δημοσιονομικός χώρος, άμεσα θα κατευθυνθεί στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ενώ παράλληλα επισήμανε πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα στη χωρά το 2023.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις με τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες, τονίζοντας πως «μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη περίοδο».
«Οφείλουμε όλοι μας, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα και την Τράπεζα της Ελλάδος να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας για τον πολίτη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. «Οφείλουμε ακόμα να περιορίσουμε τους κίνδυνους και οι τράπεζες να αποδεχθούν ένα πλαίσιο (ρυθμίσεων) προκείμενου οι πολίτες να ρυθμίσουν τις όφειλες τους» συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως ήδη μια τράπεζα ξεκίνησε σημαντική αύξηση των αποδόσεων στις καταθέσεις ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης