Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akar (Τουρκία) σε Shoigu (Ρωσία): Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε επιθέσεις από τη βόρεια Συρία

Akar (Τουρκία) σε Shoigu (Ρωσία): Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε επιθέσεις από τη βόρεια Συρία
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα

Οι τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar, με τον Ρώσο ομόλογο του, Sergei Shoigu.
Ειδικότερα, ο Akar δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις από τη βόρεια Συρία, μια μέρα μετά αφότου η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία να απόσχει από μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Συρία.
«Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να αποτρέψει αμετάκλητα την τρομοκρατική απειλή (από τη βόρεια Συρία)» διεμήνυσε ο Akar στον Shoigu σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας συζήτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Akar την κατάσταση στη Συρία και τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.
Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Φιλανδό ομόλογό του, δήλωσε η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά «την μάχη της κατά της τρομοκρατίας» με την επιχείρηση της «Γαμψό Ξίφος».
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στη βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, τις οποίες ακολούθησαν πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο οργανώσεις ότι παρήγγειλαν την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 81 στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης