Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευρωσύμβουλοι: Εξαγορά εταιρείας μέχρι τον Μάρτιο του 2023

Ευρωσύμβουλοι: Εξαγορά εταιρείας μέχρι τον Μάρτιο του 2023
Η μοναδική εισηγμένη εταιρεία από τον χώρο των εταιρειών συμβούλων, ύστερα από την αύξηση κεφαλαίου τον περασμένο Φεβρουάριο, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, επανακάμπτει δυναμικά
Σχετικά Άρθρα

Σε εξαγορά εταιρείας σ' έναν από τους κλάδους του ψηφιακού μετασχηματισμού, ανθρώπινου δυναμικού, τεχνικών μελετών πρόκειται να προχωρήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 η εισηγμένη εταιρεία Eυρωσύμβουλοι, όπως δήλωσαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ.κ. Σ. Ταυρίδης και ο πρόεδρος κ. Π. Κοκορότσικος.
Η μοναδική εισηγμένη εταιρεία από τον χώρο των εταιρειών συμβούλων, ύστερα από την αύξηση κεφαλαίου τον περασμένο Φεβρουάριο, ύψους 1,1 εκατ ευρώ επανακάμπτει δυναμικά, ύστερα από την κερδοφορία του 9μηνου.
Συγκεκριμένα, εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα (προγράμματα ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, διαγωνισμοί, ενεργειακές μελέτες) και τις εργασίες στο εξωτερικό ( 25% του τζίρου με έργα για Παγκόσμια τράπεζα, πολυεθνικές τράπεζες) αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στους τρεις προαναφερόμενους κλάδους, μέσω εξαγορών για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός ίδιων κεφαλαίων, πώληση ακινήτου αλλά και πιθανής αύξησης κεφαλαίου- καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τοποθέτηση κεφαλαίων από ξένα επενδυτικά funds.
O πρώτος κλάδος είναι του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου θα δοθεί έμφαση στα προγράμματα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς υπάρχει τεράστιο περιθώριο στα έργα ψηφιοποίησης του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού και ειδικότερα η εκτέλεση outsourcing έργων είναι ο δεύτερος κλάδος, όπου παρατηρείται έλλειψη στελεχών ενώ το 56,7% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί υπηρεσίες outsourcing για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων.
Ο τρίτος τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται παραδοσιακά οι Eυρωσύμβουλοι είναι οι τεχνικές μελέτες στην ενέργεια (απανθρακοποίηση, μείωση κατανάλωσης ενέργειας).

Κλάδος συμβουλευτικών υπηρεσιών: υψηλή ζήτηση, έλλειψη capacity

O κ. Ταυρίδης αναφέρθηκε στην επενδυτική έκρηξη την οποία θα βιώσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην αντικειμενική αδυναμία απορρόφησης των έργων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια καθώς μετά τα 25 δις. ευρώ του ΕΣΠΑ ( 2021-2027 ) η χώρα θα κληθεί να απορροφήσει κονδύλια, ύψους 70 δισ. ευρώ μέσα σε επτά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό , ότι οι τρεις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες από τις big four αύξησαν τον τζίρο τους κατά 100 εκατ. ευρώ σ ένα χρόνο.
Η φυγή ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικού και οι ελλείψεις στο Δημόσιο (σ.σ. προκηρύξεις έργων ) αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην υλοποίηση των έργων, εξ ου και η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί έντονα στον κλάδο με εταιρεία.
Ο κύκλος εργασιών της Eυρωσύμβουλοι στο 9μηνο ανήλθε σε 4,7 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 900 χιλ. ευρώ.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ και η εταιρεία είδε τα μεγέθη της να αυξάνονται ένα χρόνο πριν τον προϋπολογισμό του 2022- 2025.
Ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται σε 2,29 εκατ. ευρώ, και η εταιρεία διαπραγματεύεται την πώληση ιδιόκτητου ακινήτου, αξίας 2,3-2,5 εκατ. ευρώ, έτσι θα προκύψει ρευστότητα 1,1 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα μειωθεί όλος ο δανεισμός.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης