Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και αρκετοί μήνες για επαναλειτουργία των ενεργειακών υποδομών

Ουκρανία: Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και αρκετοί μήνες για επαναλειτουργία των ενεργειακών υποδομών
Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να επισκευαστούν οι ζημιές υποστηρίζει ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών

Την εκτίμηση πως θα χρειαστούν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αλλά και πολλοί μήνες για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις ενεργειακές υποδομές  της Ουκρανία διατύπωσε ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Alexander Kubrakov.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται δηλώσεις του Kubrakov, η κυβέρνηση του Κιέβου θα χρειαστεί πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια πρόσθετης αυτής που δίνεται για τον ουκρανικό προϋπολογισμό προκειμένου να επιδιορθώσει τις ζημιές που έχουν επέλθει στις ενεργειακές της υποδομές.

Έλλειψη ανταλλακτικών

Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη επίσης με την έλλειψη εξοπλισμού και ανταλλακτικών για να επιδιορθώσει τα εξαρτήματα των ενεργειακών εγκαταστάσεων που ανάγονται στη σοβιετική εποχή.
Ήδη η κυβέρνηση αναζητά κάποια ανταλλακτικά στις αγορές της Πολωνίας και της Λιθουανίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή, αν και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα για να κατασκευαστούν νέες μονάδες.
Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη η Ουκρανία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ακόμα μαζικό κύμα πυραυλικών επιθέσεων με δεκάδες πόλεις από την Οδησσό και το Κίεβο μέχρι το Dnepr, το Kharkov και το Mikolayev να αναφέρουν εκρήξεις και καταστροφές στις υποδομές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης