Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητη η ρωσική προέλαση στο Donetsk – Απετράπη ουκρανική δολιοφθορά στη Zapozizhzhia, νεκροί οι 40 σαμποτέρ

Ασταμάτητη η ρωσική προέλαση στο Donetsk – Απετράπη ουκρανική δολιοφθορά στη Zapozizhzhia, νεκροί οι 40 σαμποτέρ
O ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να σχηματίσει ορισμένες εφεδρείες που θα βοηθήσουν να ανταποκριθεί σωστά, σε περίπτωση ουκρανικής αντεπίθεσης
Σχετικά Άρθρα

(upd) Εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν ασταμάτητα σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στο Donetsk, όπως δήλωσε ο διοικητής της περιοχής Denis Pushilin
«Οι μονάδες μας επιχειρούν σε δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, ωστόσο προχωρούν», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
Παρατήρησε μάλιστα ότι ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να σχηματίσει ορισμένες εφεδρείες που θα βοηθήσουν να ανταποκριθεί σωστά και έγκαιρα σε «διάφορες περιστασιακές ενέργειες» από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων.
«Ο εχθρός προσπαθεί περιοδικά να διερευνήσει διαφορετικούς τομείς του μετώπου, πολύ συχνά αυτό συμβαίνει στο βόρειο τμήμα της δημοκρατίας, προσπαθώντας να εντοπίσειι αδυναμίες.
Αλλά τώρα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε επαρκώς και μετά από κάθε αντεπίθεση του εχθρού προχωράμε επίσης, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις θέσεις μας», πρόσθεσε ο Pushilin.

Κατάληψη σημαντικής θέσης

Το Νοέμβριο 2022, οι ρωσικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους είχαν ήδη καταλάβει αρκετούς οικισμούς στη δημοκρατία.
Στις 13 Νοεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Mayorsk στην κατεύθυνση του Donetsk.
Την επόμενη μέρα, μετά από επίμονες μάχες, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Pavlovka, η τοποθεσία του οποίου καθιστά δυνατή την ανάπτυξη μιας περαιτέρω επίθεσης εναντίον του Ugledar.
Μετά την κατάληψη αυτής της πόλης, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Donetsk.

Απετράπη ουκρανικό σαμποτάζ στη Zaporizhzhia

Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι σκότωσαν περίπου 40 Ουκρανούς σαμποτέρ και κατέστρεψαν ουκρανικό εξοπλισμό όταν μια ομάδα κομάντος και αναγνώρισης (DRG) προσπάθησε να περάσει τη γραμμή επαφής στην Pohovsky στη Zaporizhzhia, όπως μετέδωσε το Tass.
«Υπήρξε μια προσπάθεια από μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Έχουν καταστραφεί πολλά φορτηγά, τεθωρακισμένα, περίπου 40 άτομα εξουδετερώθηκαν.
Ήταν στην περιοχή Pohovsky», ανέφερε.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ επεκτείνει την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Συμφώνου στις 29-30 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση της Γερμανίας να αναπτύξει συστήματα αεράμυνας Patriot στο Ουκρανία.
«Βλέπουμε ότι η παραγωγή έχει επεκταθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή σοβιετικών όπλων και πυρομαχικών, που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία, η οποία έχει ακόμη μεγάλη ποσότητα σοβιετικού πυροβολικού, για τα οποία χρειάζονται πυρομαχικά και ανταλλακτικά. Μεμονωμένες χώρες στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας εξακολουθούν να έχουν σημαντική παραγωγική ικανότητα για αυτό», είπε ο Stoltenberg.

Το ΝΑΤΟ θυσιάζει και τον τελευταίο Ουκρανό

Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων μαζικών χτυπημάτων σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, η κατάσταση στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα γίνεται κρίσιμη. Το κρύο έχει επικρατήσει σε όλη την Ουκρανία και οι περισσότεροι πολίτες έμειναν χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.
Πολλοί από αυτούς δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε τέτοιες συνθήκες.
Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να μάχεται με τη Ρωσία με δυτικές σημαίες αγνοώντας το τίμημα εκατοντάδων ζωών αμάχων, σχολιάζει ο ιστότοπος South Front.
Οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να αποκαλύπτουν την υποκρισία της πολιτικής τους.
Ως αποτέλεσμα της τελευταίας πυραυλικής επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις, περίπου δώδεκα στρατηγικές υποδομές υπέστησαν ζημιές.
Από το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, πάνω από το 70% του Κιέβου παραμένει χωρίς ρεύμα.
Δεν υπάρχει νερό στη μισή πρωτεύουσα.
9_33.jpg

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Σε τρεις πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία, στους οποίους περιλαμβάνονται οι σταθμοί Yuzhno-Ukrainskaya, Khmelnitsky και Rivne, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας απενεργοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την Energoatom, οι μονάδες ισχύος άρχισαν να λειτουργούν «στον τρόπο σχεδιασμού, χωρίς να παράγουν στο σύστημα ισχύος».

Η υποκρισία της ΕΕ

Για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής, στη Ρωσία αποδόθηκε ο τίτλος του «κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Είναι εκπληκτικό πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνόησε κυνικά ότι το Κίεβο διέκοψε την παροχή ενέργειας και νερού στο Donbass και εξαπέλυσε μια λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του ίδιου του πληθυσμού του.
Επίσης το 2014, στα μέσα του χειμώνα, το καθεστώς του Κιέβου επέβαλε blackout στην Κριμαία και απέκλεισε το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας, αφήνοντας τη χερσόνησο χωρίς νερό που απαιτείται για την υποστήριξη οποιασδήποτε γεωργικής εργασίας.
Με τη σειρά του, ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος έγινε ο κύριος μαχητής για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, όντας τότε κλόουν στην τηλεόραση, σατίριζε στις εκπομπές του τους κατοίκους της Κριμαίας που διψούσαν.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σχολίασε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας ως ανθυγιεινή της πολιτική της Δύσης: «Κατά τη γνώμη μου, όλα είναι προφανή για όλους τους υγιείς ανθρώπους, αλλά δεν έχω ιατρική εκπαίδευση».

Ο εμπαιγμός με τους Patriot

Εν τω μεταξύ, η ιστορία των ουκρανικών πυραύλων στο έδαφος της Πολωνίας, πλησιάζει στο τέλος της, αφήνοντας λιγότερες αμφιβολίες ότι επρόκειτο για στημένη πρόκληση.
Η Γερμανία είχε προηγουμένως συμφωνήσει να στείλει πυραυλικά συστήματα Patriot στην Πολωνία.
Ωστόσο, η Βαρσοβία αποφάσισε ότι ήταν πιο βολικό να υπερασπιστεί τη χώρα από το έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας πρότεινε στη Γερμανία να μεταφέρει τα συστήματα Patriot στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συστήματα μπορούν να αναπτυχθούν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας για την προστασία της χώρας του.
Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλη την εφευρετικότητα και την υποκρισία του σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, όχι πληρώνοντας με τις ζωές των πολιτών του, αλλά θυσιάζοντας την Ουκρανία και τον πληθυσμό της.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 6 εκατομμύρια νοικοκυριά

Περισσότερα από έξι εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ουκρανία παραμένουν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, δύο ημέρες μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στη χώρα, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Απόψε (Παρασκευή 25/11) οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται στις περισσότερες περιοχές και στο Κίεβο. Περισσότερα από έξι εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά», ενώ την Τετάρτη, την ημέρα των βομβαρδισμών, έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν 12 εκατομμύρια, όπως είπε ο Zelensky στο καθημερινό διάγγελμά του.
Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Κίεβο –με περίπου 600.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό απόψε– και η περιφέρειά του, καθώς επίσης και οι επαρχίες της Οδησσού, του Lviv, της Βινίτσια και του Ντνιπροπετρόφσκ.
Ο Ζelensky κάλεσε τους Ουκρανούς να εξοικονομούν ενέργεια στις ζώνες όπου έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Η στρατηγική της Μόσχας που συνίσταται στους βομβαρδισμούς των ενεργειακών υποδομών χαρακτηρίστηκε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από τον Ουκρανό πρόεδρο ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το Βίσγκοροντ, μια πόλη στα βόρεια του Κιέβου όπου την Τετάρτη (23/11) σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.
1_239.jpg
2_291.jpg

3_227.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης