Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονο παρασκήνιο για τις υποκλοπές – Ξαφνικά εκτός από την Επιτροπή Θεσμών ο Τζαβάρας, νέα «πυρά» Κεφαλογιάννη

Έντονο παρασκήνιο για τις υποκλοπές – Ξαφνικά εκτός από την Επιτροπή Θεσμών ο Τζαβάρας, νέα «πυρά» Κεφαλογιάννη
Ο Κώστας Τζαβάρας θα βρεθεί εκτός της Επιτροπής Θεσμών Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα

Έντονο παρασκήνιο ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας (28/11/2022) όπου βρίσκεται επί τάπητος η βίαιη προσαγωγή κομβικών προσώπων των υποκλοπών.
Ο Κώστας Τζαβάρας θα βρεθεί εκτός της Επιτροπής Θεσμών Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών.
Αυτό διαρρέουν από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν στα χέρια τους σχετική επιστολή του βουλευτή τους.
Συνεργάτες του βουλευτή της ΝΔ δηλώνει άγνοια ενώ σε ερώτηση, εάν πρόκειται να παραιτηθεί, άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τζαβάρας έχει διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου για τις υποκλοπές, με τη ψήφο του να θεωρείται κομβική για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας όπου βρίσκεται επί τάπητος η βίαιη προσαγωγή για τους Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινό ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Κριτική Τζαβάρα στη Δικαιοσύνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο βουλευτής Ηλείας άσκησε την Πέμπτη (24/11) κριτική στους δικαστικούς λειτουργούς, εγκαλώντας τους για καθυστέρηση της διαδικασίας.
«Οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν και καλό θα είναι να βγουν στη δράση», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», επισημαίνοντας ότι «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής».
Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος σημείωσε ότι οι δηλώσεις Τζαβάρα «ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες, τη στιγμή που οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση».

Στην Κεφαλογιάννη τα βλέμματα

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ένα μέλος της Θεσμών-Διαφάνειας δηλώσει απουσία από μία συνεδρίαση, αντικαθίσταται από άλλον βουλευτή, ο οποίος ορίζεται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος που ανήκει.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Εάν διαφοροποιηθεί επίσης από την κομματική γραμμή, η ΝΔ δεν θα έχει πλειοψηφία, εκτός και αν φέρει με το μέρος της την Ελληνική Λύση, η οποία στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε ταχθεί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.
Η δύναμη των κομμάτων στην 19μελή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι: Δέκα βουλευτές από ΝΔ, πέντε από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

«Πυρά» Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη εξαπέλυσε νέες «ριπές» κατά των πολιτκών του Κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας «προβληματική» τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου ενώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας διαχώρισε πλήρως την θέση της:
«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστή ιστοσελίδα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε επί λέξει: «Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου».
Και συνέχισε λέγοντας: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ».
Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύσεις. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Ηχηρή διαφοροποίηση

Παρέμβαση, με διαφοροποίηση από την κομματικη γραμμή της ΝΔ, σημειώθηκε από την Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τις παρακολουθήσεις και στο πρόσφατο παρελθόν σχετικά με το ζήτημα της επίκλησης του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τον ρόλο της ΑΔΑΕ
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης 15/11 σε τηλεοπτικό σταθμό και ερωτώμενη για τα δημοσιεύματα με τις λίστες πολιτικών προσώπων που φέρεται να παρακολουθούνταν, αναφέρει:
«Ο δημόσιος βίος έχει γεμίσει με λίστες αλλά δεν υπάρχει από πίσω κάποια τεκμηρίωση ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Είναι σημαντικό ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό για όλους μας είναι η δικαιοσύνη να λειτουργήσει πολύ γρήγορα ώστε να φτάσει σε οποιαδήποτε σκιά. Και ο πρωθυπουργός επανέλαβε χτες ότι θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να πέσει άπλετο φως».
Παράλληλα, τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο.
Το να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τοξικό κλίμα σίγουρα δεν βοηθάει ούτε να πάμε ομαλά στις εκλογές, κυρίως όμως δεν βοηθάει τη χώρα σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι από την Τουρκία, ο αναθεωρητισμός έχει πάρει άλλες διαστάσεις και έχει ξεφύγει με καθημερινές απειλές κατά της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης