Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρήγμα στη Δύση για τις επιδοτήσεις: Γαλλία - Εάν οι ΗΠΑ θέλουν εμπορικό πόλεμο, η Ευρώπη θα απαντήσει

Ρήγμα στη Δύση για τις επιδοτήσεις: Γαλλία -  Εάν οι ΗΠΑ θέλουν εμπορικό πόλεμο, η Ευρώπη θα απαντήσει

Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να προστατεύει τα συμφέροντά της, επισημαίνει ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire

Η Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί κάποιες εξαιρέσεις από τους δασμούς και τα όρια που επιβάλλει η αντιπληθωριστική πράξη των ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη πρέπει να δράσει για να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα του μπλοκ, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, σύμφωνα με το Reuters.
Ο ίδιος θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron σε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα.
Οι Ευρωπαίοι λένε ότι το τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων για την προστασία των αμερικανών κατασκευαστών που περιλαμβάνεται στην «Πράξη Μείωσης του Πληθωρισμού» θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στις βιομηχανίες τους, οι οποίες ήδη ταλανίζονται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η Γαλλία μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις σε ορισμένους δασμούς και περιορισμούς που επιβάλλει η αμερικανική διοίκηση.
Αλλά το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι τι είδους παγκοσμιοποίηση έχουμε μπροστά μας». δήλωσε ο Le Maire στην τηλεόραση France 3.
«Η Κίνα ευνοεί την κινεζική παραγωγή, η Αμερική ευνοεί την αμερικανική παραγωγή, ήρθε η ώρα η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή... Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα, μπροστά σε αυτές τις αμερικανικές αποφάσεις, πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε καλύτερα τα οικονομικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης