Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ζητά αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες για να μην γυρίσει πίσω η χώρα

Μητσοτάκης: Ζητά αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες για να μην γυρίσει πίσω η χώρα

Κυβέρνηση στη δεύτερη Κυριακή ..  βλέπει ο πρωθυποργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση μελών και φίλων της ΝΔ στο Λονδίνο

«Θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω».
Αυτό ήταν ένα από τα διλήμματα που επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επικείμενων εκλογών, μιλώντας νωρίτερα απόψε σε κομματική εκδήλωση μελών και φίλων της ΝΔ στο Λονδίνο.
«Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.
Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω», υπογράμμισε.
«Σας θέλω παρόντες σε αυτήν τη μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Οι τρεις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε όσον αγορά τη συνέπεια έναντι των δεσμεύσεών που ανέλαβε; ¨Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς.
Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε
Οσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές, καθώς αυτές θα γίνουν με στο σύστημα της απλής αναλογικής, σημείωσε: «Η πρώτη κάλπη θα μας δώσει τη δυνατότητα να χτίσουμε το επίπεδο στήριξης για να πάμε στη δεύτερη κάλπη να πετύχουμε την αυτοδυναμία».

Συμμετοχη 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και κατ’ επέκταση τους ομογενείς μας ανά τον κόσμο να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, βάσει της νέας εκλογικής νομοθεσίας.

Θωράκιση της χώρας

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η διαρκής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης καθίσταται εφικτή λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που δημιουργεί δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Τόνισε, δε, πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης