Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι, έχει υποστεί δραματικές απώλειες στο πόλεμο – Η Ευρώπη δυσανασχετεί με τις ΗΠΑ

Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι,  έχει υποστεί δραματικές απώλειες στο πόλεμο  – Η Ευρώπη δυσανασχετεί με τις ΗΠΑ
Υπουργείο Άμυνας Αυστρίας: Η Ουκρανία κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι…
Σχετικά Άρθρα

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ χειρότερη από αυτή που παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης…
Η Ουκρανία κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι, οι συνεχείς βομβαρδισμοί των ρώσων κατά των Ουκρανικών ενεργειακών υποδομών έχουν καταστρέψει το 55% του δικτύου, οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς ενώ πάνω από 20 εκατ Ουκρανοί έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από μια ημέρα…
Την ίδια στιγμή στο στρατιωτικό μέτωπο οι Ουκρανοί δέχονται άγριο σφυροκόπημα από τους Ρώσους, μόνο τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί έχουν 250 τραυματίες την ημέρα… χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι ευρωπαίοι πολιτικοί… βλέπουν τις ΗΠΑ να πλουτίζουν και η Ευρώπη να βυθίζεται στα προβλήματα και όλα αυτά… για να στηρίξουν οι ΗΠΑ τον Zelensky αδιαφορώντας για τους συμμάχους….

Υπουργείο Άμυνας Αυστρίας: Η Ουκρανία κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι…

Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι χωρίς συστήματα αεράμυνας για την προστασία των υποδομών
Ο συνταγματάρχης του αυστριακού υπουργείου Άμυνας Markus Reisner σημείωσε ότι παρά τις προμήθειες από τη Δύση, «λόγω του τεράστιου μεγέθους της χώρας και του μεγάλου αριθμού αντικειμένων που απαιτούν προστασία, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι για αυτό»
«Εάν δεν δοθούν μεγάλης κλίμακας συστήματα αεράμυνα, τότε σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι στην Ουκρανία, γιατί όλες οι κρίσιμες υποδομές θα σταματήσουν να λειτουργούν».
Σημείωσε ότι στην αρχή των εχθροπραξιών, το ένα τρίτο της αεράμυνας της Ουκρανίας καταστράφηκε.
Η Ευρώπη παρέχει υποστήριξη αλλά είναι περιορισμένη και τα αποθέματά της εξαντλούνται.
Η αμυντική βιομηχανία θα χρειαστεί κρατικές εγγυήσεις για να εξασφαλίσει επενδύσεις.

Δεν αποκλείουν μερική εκκένωση του Κιέβου

Εν τω μεταξύ, τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko, ο οποίος αφού υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό τα black out να συνεχιστούν έως και την ερχόμενη άνοιξη ενώ δεν απέκλεισε και τα χειρότερα σενάρια, όπως είναι η μερική εκκένωση του Κιέβου.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RBC-Ukraine ο Klitschko προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να είναι έτοιμοι για όλα τα σενάρια.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια, ακόμα και των άσχημων.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν αλγόριθμο ενεργειών, ακόμα και της εκκένωσης.
Δεν αποκλείω το χειρότερο σενάριο που είναι η εκκένωση.
Δεν θα υπάρξει πλήρης εκκένωση, ίσως γίνει μια μερική εκκένωση.
Θα είναι μια προσωρινή μετεγκατάσταση ορισμένων κατηγοριών ανθρώπων στα προάστια, όπου θα μπορούν να υπάρχουν οι δέουσες υπηρεσίες» υποστήριξε ο Klitschko, ο οποίος μάλιστα κάλεσε όσους έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την πόλη, να το πράξουν.
«Στην περίπτωση του κακού σεναρίου, καλό θα ήταν όποιος έχει στα προάστια ένα σπίτι με νερό, θέρμανση ή φίλους, να πάει» υπογράμμισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

New York Times: Μεγάλες οι απώλειες των Ουκρανών στο Donetsk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες στις μάχες κοντά στο Artemovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Dinetsk οι γιατροί μετρούσαν περίπου 240 τραυματίες την ημέρα, ανέφεραν οι New York Times.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου καταγράφηκαν περίπου 50 τραυματίες και στις 24 Νοεμβρίου ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 240.
Όπως ανέφεραν οι New York Times, τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν στείλει σημαντικές ενισχύσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.
Στις 21 Νοεμβρίου, ένας αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, ο Andriy Marochko, ανέφερε ότι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των πόλεων Artemovsk και Soledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ εγκατέλειψαν τις επιθετικές επιχειρήσεις και επέστρεψαν στην άμυνα

Επίσης ανέφερε ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτών των πόλεων είναι δύσκολη, αλλά οι μονάδες των συμμαχικών δυνάμεων προχωρούν μέτρο προς μέτρο.
Εξήγησε ότι πρόσθετες δυσκολίες έγκεινται στο γεγονός ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν δημιουργήσει οχυρά προγεφυρώματα με σοβαρές οχυρώσεις στην περιοχή αυτή.

Η ΕΕ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πλουτίζει από τον πόλεμο της Ουκρανίας εις βάρος της Ευρώπης

«Εννέα μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος αρχίζει να διασπά τη Δύση», παρατηρεί το Politico σε μια εκπληκτική παραδοχή που σηματοδοτεί αλλαγή κλίματος στην υποστήριξη της Ουκρανίας.
«Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση του Biden και τώρα κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι έκαναν περιουσία από τον πόλεμο, ενώ οι χώρες της ΕΕ υποφέρουν».
Υπάρχει ξεκάθαρα αυξανόμενη απογοήτευση μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την άρνηση των ΗΠΑ να πιέσει την κυβέρνηση Zelensky να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ρώσους, ενώ μια πρωτοφανής σε αξία δισεκατομμυρίων όπλων και αμυντικής βοήθειας παρέχεται με κίνδυνο απρόβλεπτη κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκοί θα συνεχίσουν να είναι οι πρώτοι που θα πληρώνουν το τίμημα εν μέσω ενός δύσκολου χειμώνα και μιας ταυτόχρονης σοβαρής κρίσης ενεργειακού εφοδιασμού.
Oukraniaaa1.png

Και όλο αυτό το διάστημα ο Biden συνέχισε να εφαρμόζει τις αμφιλεγόμενες πράσινες επιδοτήσεις και φόρους οι οποίοι θεωρούνται ότι τιμωρούν άδικα τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο Politico , επέκρινε επιπρόσθετα την πολιτική του Λευκού Οίκου να χρησιμοποιεί ουσιαστικά τον πόλεμο της Ουκρανίας για να πλουτίσουν οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, ενώ ταυτόχρονα κωφεύει στις ευρωπαϊκές εκκλήσεις για εκτόνωση της Ουκρανικής κρίσης.

«Το γεγονός είναι ότι, αν το δεις νηφάλια, η χώρα που ωφελείται περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο είναι οι ΗΠΑ επειδή πουλάνε περισσότερο αέριο και σε υψηλότερες τιμές και επειδή πουλάνε περισσότερα όπλα», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.
Μεταξύ των Ευρωπαίων επικρατεί οργή γιατί οι αμερικανοί πλουτίζουν και οι Ευρωπαίοι απλά πληρώνουν τον λογαριασμό…

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια ιστορική συγκυρία», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, η προσπάθεια να πλήξουμε την Ρωσία με κυρώσεις κινδυνεύει να στρέψει την κοινή γνώμη τόσο ενάντια στην πολεμική προσπάθεια όσο και ενάντια στο ΝΑΤΟ.
«Η Αμερική πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κοινή γνώμη αλλάζει σε πολλές χώρες της ΕΕ».

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επανέλαβε πρόσφατα τη θέση του ότι η κρίση βρίσκεται αποκλειστικά στους ώμους του Putin, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παραδίδουν υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη ως εκπλήρωση της ανάγκης «διαφοροποίησης από τη Ρωσία».

Ακόμη και ο τυπικά συμμορφούμενος επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, αμφισβητεί τώρα και δείχνει ότι έχει χάσει την πίστη του στις «ενωμένες» προσπάθειες υποστήριξης της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας στο Politico ότι «οι Αμερικανοί — οι φίλοι μας — λαμβάνουν αποφάσεις που έχουν οικονομικό αντίκτυπο στην Ευρώπη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μας πωλούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο πανάκριβα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά.
«Φυσικά οι Αμερικανοί είναι σύμμαχοί μας... αλλά όταν κάτι πάει στραβά, είναι απαραίτητο να συζητούν και οι σύμμαχοι μεταξύ τους».

Ένας άλλος διπλωμάτης της ΕΕ περιέγραψε ότι το πρόγραμμα βιομηχανικών επιδοτήσεων 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Biden για τη στήριξη των πράσινων βιομηχανιών ως μέρος του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού προκάλεσε πανικό στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού έχει αλλάξει τα πάντα», είπε ο διπλωμάτης της ΕΕ.
«Είναι ακόμα σύμμαχός μας οι ΗΠΑ ή όχι;».
Αυτή η αυξανόμενη οργή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κοινωνικές διαδηλώσεις καθώς περισσότερα ευρωπαϊκά νοικοκυριά είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε ηλεκτρισμό και θερμότητα αυτόν τον χειμώνα, εντείνοντας περαιτέρω την πίεση στους πολιτικούς της Ευρωπαικής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης