Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αισιοδοξία Μητσοτάκη: Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις εκλογές του 2023 - Το 2022 πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων

Αισιοδοξία Μητσοτάκη: Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις εκλογές του 2023 - Το 2022 πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων
Χρειάζονται δύο πλήρεις κυβερνητικές θητείες για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα χρειάζονται δύο πλήρεις κυβερνητικές θητείες υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 η ΝΔ θα καταφέρει όχι μόνο να βγει πρώτη, αλλά θα είναι και αυτοδύναμη.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στη Βρετανία παρέστη και συμμετείχε σε συζήτηση στα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και  εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους επενδυτές σχετικά με την διαδικασία της επικείμενης διπλής εκλογικής αναμέτρησης.
Κατά τη συζήτηση με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, ο πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερα καλή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.
Προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον.
«Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε ο Franck Petitgas.

Το 2022 πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων και προσδοκώ ότι θα καταγράψουμε ρεκόρ και το 2023

«Αν κοιτάξετε τους ρυθμούς ανάπτυξής μας, για το 2022 θα είμαστε κοντά στον 6%, ενώ για το 2023 προσδοκούμε 1,8% -τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο στην ευρωζώνη. Δεν θα με εξέπληττε αν τελικά είναι ακόμα ψηλότερα.
Αλλά, πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η τωρινή ανάπτυξη έχει πραγματικά βιώσιμα χαρακτηριστικά. Η οικονομία είναι πλέον πολύ πιο εξωστρεφής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Έχουμε καταφέρει να πείσουμε διεθνείς επενδυτές ότι αυτή είναι η στιγμή να έρθουν στην Ελλάδα.
Αν οι  Άμεσες Ξένες Επενδύσεις αποτελούν δείκτη για το ενδιαφέρον που έχει καταφέρει να προσελκύσει η Ελλάδα, το 2022 ήταν μία ακόμα χρονιά στην οποία πετύχαμε ρεκόρ.
Και προσδοκώ ότι θα καταγράψουμε ρεκόρ και το 2023.
Υπάρχει μια μεταβλητή, για την οποία σίγουρα θα με ρωτήσετε κι έχει να κάνει με τις εκλογές και την πολιτική κατάσταση.
Μόλις επιλυθεί αυτό το ζήτημα, αναμένω μια νέα ώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στην Ελλάδα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση - Μετά τις εκλογές αναμένω μία νέα «έκρηξη» επενδύσεων

Αναφερόμενος στις εκλογές και αναλύοντας τη διαδικασία των δεύτερων εκλογών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές.
Διότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες.
Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών- ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Η επιλογή στην Ελλάδα πλέον είναι, πιστεύω, ξεκάθαρη.
Οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης και τη διακυβέρνηση του προκατόχου μου, που είναι ο κύριος διεκδικητής στις εκλογές.
'Αρα η σύγκριση είναι ξεκάθαρη: τέσσερα χρόνια Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία.
Έχουμε τη δική μας διαδρομή με τα πεπραγμένα μας, αυτοί έχουν τη δική τους διαδρομή.
«Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει το πλοίο σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά.
Οι Έλληνες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς υψηλών φόρων και χαμηλής ανάπτυξης που υπήρχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης.
Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Μετά τις εκλογές αναμένω ένα νέο κύμα, μία νέα έκρηξη επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης