Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε μεγάλη νίκη οι ρώσοι στο Donbass, δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε την καταστροφή φράγματος στην Kherson

Κοντά σε μεγάλη νίκη οι ρώσοι στο Donbass, δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε την καταστροφή φράγματος στην Kherson
Κοντά σε μεγάλη νίκη οι ρώσοι στο Donbass στην πόλη Bakhmut, δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών

Λίγο πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει στην αντεπίθεση στο Donbass και φαίνεται να διεκδικούν μια στρατηγικής σημασίας πόλη το Bakhmut ενώ στην Maryinka στο Donetsk οι μάχες διεξάγονται στο κέντρο της πόλης…
Εν τω μεταξύ οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών πολλαπλασιάζονται δραματικά, μόνο τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί έχουν χάσει σε νεκρούς και τραυματίες 2.700 στρατιώτες….
Και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται… αποκαλύπτεται ότι το ΝΑΤΟ σχεδίαζε την καταστροφή του φράγματος Kakhovka ή Kakhovskaya
στα βόρεια της περιοχής Kherson… οπότε οι ανησυχίες των ρώσων δεν ήταν υποθετικές…
Οι ρώσοι ανησυχούσαν ότι όσο κρατούν την δυτική πλευρά της Kherson οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ θα μπορούσα να ανατινάξουν το φράγμα Kakhovskaya, πλημμυρίζοντας περιοχές δεκάδων χιλιομέτρων…

Κοντά σε μεγάλη νίκη οι ρώσοι στο Donbass, δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να θέσουν σε επιχειρησιακή περικύκλωση μονάδες ουκρανικού στρατού στην πόλη Bakhmut, επισήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR Denis Pushilin.
«Οι μονάδες μας προχωρούν.
Υπάρχουν επιτυχίες ακριβώς στην περιοχή του Bakhmut.
Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι πολύ κοντά».
Πρόσθεσε ότι το ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα «Aidar» προσπάθησε να εξαπολύσει αντεπίθεση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Ουκρανοί υπέστησαν σοβαρές απώλειες και το τάγμα Aidar υποχώρησε…

Διεξάγονται μάχες στο κέντρο της πόλης Maryinka

Μάχες διεξάγονται στο κέντρο της πόλης Maryinka στο Donetsk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν εφεδρείες από την Kherson στην κατεύθυνση του Donetsk, κυρίως εφέδρους άνω των 55 ετών που αποτελούν εύκολο στόχο των ρωσικών δυνάμεων….
«Όσον αφορά τη Maryinka, οι μάχες συνεχίζονται ήδη στο κέντρο της πόλης»

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ποταμό…

Το πυροβολικό της Ρωσικής Φρουράς απέτρεψε την προσπάθεια του ουκρανικού στρατού να διασχίσει τον Δνείπερο ποταμό, σκοτώνοντας πάνω από 120 Ουκρανούς και ουκρανικούς στόχους
Πρόσφατα οι μονάδες πυροβολικού της Ρωσικής Φρουράς πραγματοποίησαν περίπου 1.000 βομβαρδισμούς.
Οι Ρώσοι Φρουροί προκάλεσαν ζημιές σε 10 κέντρα προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού και κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις ελλιμενισμού για βάρκες, τις οποίες ο εχθρός σκόπευε να χρησιμοποιήσει για να μετακινήσει στην αριστερή όχθη του Δνείπερου και στο φράγμα Kakhovka», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Συνολικά, το πυροβολικό της Ρωσικής Φρουράς χτύπησε πάνω από 120 ουκρανικούς στόχους και απέτρεψε τη δραστηριότητα δύο χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 8 θέσεις διοίκησης των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις ακρωτηρίασαν οκτώ θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού στις 27 Νοεμβρίου 2022.
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, και βομβαρδισμοί από το πυροβολικό κατέστρεψαν οκτώ θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, στις περιοχές των οικισμών Sinkovka και Kruglyakovka στην περιοχή Kharkov, Pobeda, Vodyanoye και Prechistovka στο Donetsk, Dudchany, Kazatkarevkaye στην περιοχή Kherson, καθώς και 57 μονάδες πυροβολικού και άλλο στρατιωτικό υλικό σε 124 περιοχές».

«Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι δύο τακτικές ομάδες των Ουκρανών επιχείρησαν να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις στην περιοχή του οικισμού Kuzemovka στο Luhansk.
Οι ρώσοι σκότωσαν πάνω από 50 Ουκρανούς στρατιώτες, και κατέστρεψαν ένα τανκ, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ένα φορτηγό.

Στην κατεύθυνση Krasny Lyman, στην περιοχή του δασαρχείου Serebryansky στο Luhansk, τα ρωσικά πυρά προκάλεσαν ζημιές σε δύο ομάδες τακτικών στρατευμάτων της Ουκρανίας που προχωρούσαν προς τον οικισμό Chervonaya Dibrova.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν Ουκρανούς στρατιώτες και εξοπλισμό
Πάνω από 30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τεθωρακισμένα οχήματα και τρία φορτηγά καταστράφηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη περίπου 80 απώλειες στις αποτυχημένες προσπάθειές του για αντεπίθεση στην περιοχή Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν δύο αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού στη νότια περιοχή του Donetsk, εξολοθρεύοντας περισσότερους από 50 Ουκρανούς.

Στην περιοχή του Dnepropetrovsk οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα χτύπημα με όπλα ακριβείας κατά στρατιωτών Ουκρανών και στρατιωτικού εξοπλισμού εξολοθρεύοντας περισσότερους από 100 Ουκρανούς.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν καταστρέψει 333 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 177 ελικόπτερα, 2.572 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 390 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 6.866 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 904 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 3.624 πυραύλους και πυροβολητές, 7.395 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα….

Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε την καταστροφή φράγματος Kakhovka στην Kherson

Ο ρωσικός στρατός προειδοποιεί για τα σχέδια μαζικής καταστροφής των Ουκρανών αδιαφορώντας για τους αμάχους.
Οι ισχυρισμοί των ανώτατων Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων αγνοούνται πάντα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης καθώς και από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο λόγος για τον οποίο η Δύση δεν ακούει τη Ρωσία είναι ξεκάθαρος: οι στρατοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν και ενορχηστρώνουν όλες τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απειλούν τους αμάχους με καταστροφές.

Πριν από την πρόσφατη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson η Ρωσία μαζί με τους τοπικούς αξιωματούχους ισχυρίστηκαν ότι ο ουκρανικός στρατός ετοίμαζε επιθέσεις στο φράγμα Kakhovskaya που θα μπορούσε να καταστρέψει δεκάδες οικισμούς που βρίσκονται κατά μήκος του μεγάλου ποταμού Δνείπερου.
Αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την έγκαιρη απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή της δυτικής όχθης, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πόλης Kherson.

Τα πρόσφατα διαρρεύσαντα έγγραφα του στρατού του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι το φράγμα Kakhovskaya, το οποίο ασφαλίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, θεωρούνταν ως ένας από τους στρατιωτικούς στόχους για τον ουκρανικό και τον ΝΑΤΟϊκό στρατό.
Μια ομάδα χάκερ η «Joker DPR» δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα παρτίδα απόρρητων εγγράφων του ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ δίνει στους Ουκρανούς σχεδόν όλα τα δεδομένα πληροφοριών και τους στόχους για να νικήσουν, για να μην αναφέρουμε όπλα, εξοπλισμό και στρατιώτες.
Χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, ο ουκρανικός στρατός θα είχε πάψει να υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαίωσαν ότι το φράγμα Kakhovskaya ήταν μεταξύ των στόχων που έπρεπε να καταστραφούν.
Οι δορυφορικές εικόνες και οι στόχοι στην περιοχή παρασχέθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ το καλοκαίρι.
Έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την καταστροφή του φράγματος Kakhovskaya στην περιοχή Kherson

Με την ενεργή υποστήριξη του ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν συνεχώς το φράγμα, απειλώντας τις ζωές χιλιάδων αμάχων στην περιοχή.
Η ζημιά του φράγματος θα διαταράξει επίσης τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhskaya, γεγονός που θα επηρεάσει την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης.

Με τη σειρά της, η ρωσική πλευρά έχει όλα τα μέσα για να χωρίσει την Ουκρανία σε δύο μέρη με αρκετές πυραυλικές επιθέσεις στις γέφυρες και τα φράγματα στον ποταμό Δνείπερο.
Τέτοιες επιθέσεις θα αφήσουν τον ουκρανικό στρατό χωρίς δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές στην Ανατολή. Τέτοιες επιθέσεις θα έφερναν γρήγορα την νίκη στον πόλεμο στην Ουκρανία και θα έσωζαν ζωές Ρώσων στρατιωτικών.
Ωστόσο, η καταστροφή των ουκρανικών φραγμάτων θα στοίχιζε την ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.
Για τον λόγο αυτό ο ρωσικός στρατός δεν εκτοξεύει τους πυραύλους του σε τέτοιες εγκαταστάσεις.
Kakhovka-1-768x593_2.jpg

Kakhovka-2-768x593.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης