Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται η Ιαπωνία; Προς εξοπλισμό των υποβρυχίων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς - Οι αθόρυβοι δολοφόνοι

Ετοιμάζεται η Ιαπωνία; Προς εξοπλισμό των υποβρυχίων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς - Οι αθόρυβοι δολοφόνοι
Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας θα αρχίσουν να εξοπλίζονται με τροποποιημένους πυραύλους «Τύπου 12» για χερσαίες επιδρομές το 2026, για αντιτορπιλικά
Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει υποβρύχια με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως μέρος της αύξησης της «ικανότητάς του για αντίποινα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα υποβρύχια, που επιχειρούν στις ιαπωνικές δυνάμεις 
αυτοάμυνας, δύσκολα φαίνονται από τον εχθρό.
Ο εξοπλισμός του με τροποποιημένους πυραύλους τύπου-12 θα αυξήσει την ικανότητα του στρατού να χτυπά εχθρικές βάσεις ενώ θα παραμένει εκτός εμβέλειας των όπλων του.

Για να ενισχύσει την «ανταποδοτική άμυνα», η Ιαπωνία τροποποιεί τους λεγόμενους αντιπλοϊκούς πυραύλους «Type-12» ως μέρος ενός προγράμματος ανάπτυξης πυραύλων κατά πλοίων που μπορούν να χτυπήσουν έναν εχθρό από μια απομακρυσμένη περιοχή. Θα πρέπει να γίνει ένας από τους τύπους εναλλακτικών στο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis Ashore, το οποίο η Ιαπωνία αρνήθηκε να αναπτύξει το 2020 λόγω του κινδύνου να πέσουν τα ανώτερα στάδια σε κατοικημένες περιοχές.
Οι τροποποιημένοι πύραυλοι θα μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 1.000 km.
Η βελτίωσή του θα επιτρέψει τη βολή από περιοχές εκτός ζώνης καταστροφής από εχθρικά όπλα.
Ανάλογες μελέτες ξεκίνησαν το 2020 και δεν αποκλείστηκε η δυνατότητα κατασκευής δοκιμαστικού υποβρυχίου και προμήθειας υποβρυχίων με αυτό τη δεκαετία του 2030.
Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας θα αρχίσουν να εξοπλίζονται με τροποποιημένους πυραύλους «Τύπου 12» για χερσαίες επιδρομές το 2026, για αντιτορπιλικά - από το 2027, για μαχητικά - από το 2029.
Επιπλέον, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών πυραύλων κρουζ Tomahawk και αναπτύσσει επίσης τους υπερηχητικούς πυραύλους της.

www.bankinnges.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης